spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăJustitieFĂRĂ PRECEDENT: SRI se spală pe mâini de dosarul DNA Ponta-Ghiță-Blair/ Tolontan,...

FĂRĂ PRECEDENT: SRI se spală pe mâini de dosarul DNA Ponta-Ghiță-Blair/ Tolontan, atac furibund la DNA: POLIȚIE POLITICĂ

-

„Dosarul Ponta – Ghiță – Blair e sută la sută producția DNA. SRI nu are nicio contribuție”, scrie Cătălin Tolontan în debutul unui articol în care critică DNA pentru acest dosar.

- Reclama -

Surse din Serviciul Român de Informații au dorit ca această explicație să ajungă la public, mai explică jurnalistul.

- Advertisement -

Este prima dată când public SRI se delimitează de DNA.

Mai mult Tolontan critică DNA și pe Laura Codruța Kovesi.

- Advertisement -

Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Tony Blair sînt o miză infimă aici. Discuția e dacă acceptăm noua doctrină penală care seamănă mai degrabă cu poliția politică.(…)Poliție politică înseamnă să faci, fără să poți fi tras la răspundere, lucruri pentru care alții răspund în mod transparent în fața celor care i-au ales.Pentru că poliția politică nu presupune doar ca instituțiile de forță să apere dictatorul sau să se amestece în mod discreționar în politică în favoarea unei tabere. Amestecul este doar un instrument. Ideea fondatoare contează.Iar baza conceptuală a poliției politice constă în chiar convingerea poliției că ea știe să facă politică mai bine decît cei aleși, mai afirmă Tolontan.

Și băgîndu-se într-un lucru la care nu se pricepe și la care nu are dreptul, DNA comite o eroare imensă.Procurorii afirmă că poporul își alege reprezentanții pe bază de competență și probitate, spune Tolontan.

Sîntem în fața unei premiere. Deși neales de nimeni, parchetul anticorupție decide printr-un document oficial, a cărui argumentație va ajunge și în fața judecătorilor, ce e OK și ce nu e OK să alegem noi!Din comunicat reiese clar că DNA consideră că ei, procurorii, și, probabil,  ”partea bună” a societății trebuie să aibă un cuvînt de spus în cine poate fi ales de către români. Oamenii competenții și cei corecți au voie, restul, afară! Dar cine discerne competența și integritatea?, se întreabă jurnalistul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img