Familia poliţistului Gigină vrea ca administratorul drumului şi cel al firmei de gaz să fie traşi la răspundere

0
1084

Avocatul familiei Gigină, Daniel Ionaşcu, a declarat că rudele poliţistului decedat vor ca şi administratorul drumului şi cel al firmei de gaz să fie traşi la răspundere, precizările venind ca reacţie la decizia senatorilor de respingerea a cererii în cazul lui Gabriel Oprea.

„Suntem în faţa unor cereri ale DNA tot pe principiile Constituţiei. Adică accesul liber la justiţie este sub orice formă neîngrădit. Dacă am un text care spune că accesul la justiţie este neîngrădit, iar un parlamentar pentru o infracţiune flagrantă poate fi cercetat chiar şi în afara votului, care este diferenţa pentru ca un parlamentar să nu poată fi cercetat de instanţă. Nu mă refer la domnul Oprea, ci în general. De ce nu poate fi cercetat pentru stabilirea nevinovăţiei acestui parlamentar în raport cu orice cetăţean al României. (…) Familiei îi rămâne, după acest vot, să ducă dosarul mai departe pe considerentele că DNA, până la urma, va face lumina probatorie sub aspectul faptelor domnului Oprea. Nu este o declaraţie de incriminare a domnului Oprea şi nu ne dorim sub nicio formă să arătam cu degetul. Dar, în mod evident, ne vom lupta cu tărie ca administratorul drumului şi administratorul firmei de gaz să fie traşi la răspundere. Opinia părinţilor lui Bogdan Gigină merge, oarecum, în direcţia că nu doar domnul Oprea este vinovat, ci şi patronii firmei de gaz şi cei care erau responsabili cu coloana oficială”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.