Familia Negoiță dă un tun imobiliar cu aprobarea primarului Negoiță

0
88

Familia Negoiță pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu aproape 2.000 de apartamente pe terenul fostei fabrici Romcarton, amplasat peste drum de noul magazin IKEA Pallady, zonă în care aceiași investitori dezvoltă complexul Palladium Residence, planificat să cuprindă până la final 2.500 de locuințe, potrivit informațiilor Profit.ro

Actele depuse în această primăvară de familia Negoiță la primăria condusă de Robert Negoiță propun desființarea imobilelor existente și construcția a 1.922 de locuințe și 2.369 de locuri de parcare. Ionuț Negoiță nu a răspuns solicitării Profit.ro cu privire la acest proiect.

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

Zona de dezvoltare imobiliară aleasă de familia Negoiță este un punct puternic pe harta de retail a Bucureștiului. Aici s-a deschis de curând al doilea și unul dintre cele mai mari magazine IKEA, este în construcție un magazin de bricolaj Leroy Merlin, pe o parte din fosta platformă industrială Policolor funcționează deja Metro, Auchan, Jumbo, Decathlon și Kika (acum Momax Lutz), peste drum funcționează Dedeman, iar în locul fabricii Policolor, mutată anul acesta în Militari, se pregătește construcția unui proiect imobiliar mixt.

.