spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeFamilia medicului mureșean Benedek Istvan decedat de COVID acuză Spitalul Județean și...

Familia medicului mureșean Benedek Istvan decedat de COVID acuză Spitalul Județean și cere sancționarea președintelui Consiliului Județean Mureș, în a cărui subordine se află spitalul

-

Medicul mureșean Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a decedat la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Familia a lansat acuzații la adresa celor care l-au tratat și cere demisia directorului Spitalului Clinic Județean Mureș și sancționarea președintelui Consiliului Județean Mureș, în a cărui subordine se află spitalul, transmite Radio Mureș.

- Reclama -

Fiul profesorului, dr. Benedek Istvan, acuză medicii că s-au blocat în proceduri și că nu au vrut să îi administreze tatălui său un medicament fără a avea toate analizele necesare:

A făcut forma cea mai gravă, de obicei cam 5% din pacienți fac și imediat, în câteva ore, trebuia să i se administreze un medicament care, din păcate, nu i s-a administrat din niște lucruri birocratice. Doamna director medical nu a vrut să aprobe referatul pentru că lipsea o analiză, un test, care se face în laborator privat, la oricare laborator, și se trimite la Timișoara. În 48 de ore am primit rezultatul care, din păcate, pentru domnul profesor a fost fatal. Atât trebuia să facă medicii curanți, să se uite în foaia de tratament a fiului, și atunci, și în momentul de față, dânsul era aici cu noi.

Fratele lui Benedek Istvan, dr. Benedek Imre, a arătat că plasma autoimună a fost adusă cu elicopterul:

După 2 zile primește medicamente. După aceea intră în acțiune Ministerul Sănătății și dr. Arafat, care a făcut treabă. Când a aflat că este nevoie de plasmă imediat a trimis cu elicopterul. Mulțumesc. Dar aici s-au făcut niște proceduri care nu-și aveau locul și care au fost consemnate în foi.

Cei doi medici acuză conducerea Spitalului că nu le-a eliberat documentele pacientului, primind răspuns că, potrivit legii, acestea nu se pot elibera:

Am cerut în scris, am primit răspuns că, pe legea 46 a drepturilor pacientului nu se eliberează. Celelalte clinici au răspuns pozitiv, chiar ieri am primit documentele, poate pentru că au auzit că va fi o conferință de presă.

Familia a sesizat Colegiul Medicilor, DSP și Parchetul, lansând acuzații de abuz, tăinuire, malpraxis și ucidere din culpă.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan, a precizat că în acest caz au fost respectate legile și procedurile și că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața profesorului Benedek Istvan.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...