spot_img
31 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeFaimos investitor anunță Marele Crah: Wall Street 1929

Faimos investitor anunță Marele Crah: Wall Street 1929

-

Jeremy Grantham, faimosul investitor care de mulți ani semnalează bulele de pe piață, spune că prăbușirea istorică a acțiunilor pe care a prezis-o în urmă cu un an este în curs de desfășurare și că nici măcar intervenția Rezervei Federale nu poate împiedica o eventuală prăbușire cu aproape 50%, transmite Profit.ro.

Grantham și-a construit o mare parte din reputația de investitor de-a lungul carierei sale prin identificarea bulelor speculative de active pe măsură ce acestea se dezvoltau. Cofondatorul fondului GMO de administrare a activelor a evitat investițiile în acțiuni japoneze și proprietăți imobiliare la sfârșitul anilor 1980, în timpul vârfului bulei japoneze a prețurilor activelor, și a evitat acțiunile tehnologice în timpul bulei internetului din anii 1990. Un deceniu mai târziu, el și-a limitat expunerea la bula imobiliară. Acum, investitorul britanic descrie acțiunile americane ca fiind într-o „super-bulă” – doar a patra din ultimul secol. Și, la fel ca în cazul crahului de pe Wall Street din 1929, al prăbușirii bulei dot-com din 2000 și al crizei financiare din 2008, el este sigur că această bulă va exploda, trimițând indicii înapoi la normele statistice și, potențial, chiar mai jos.

Grantham estimează că S&P 500 va scădea cu aproximativ 45% față de închiderea de miercuri – și cu 48% față de vârful din 4 ianuarie – până la un nivel de 2500 de puncte. Nasdaq Composite, care s-a depreciat deja cu 8,3% în această lună, ar putea suferi o corecție și mai mare.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...