spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăExterneFacebook Germania îi promite lui Merkel MĂSURI DURE împotriva celor care postează...

Facebook Germania îi promite lui Merkel MĂSURI DURE împotriva celor care postează mesaje anti refugiați

-

Antena germană a rețelei de socializare Facebook a promis luni „noi măsuri” pentru combaterea afirmațiilor rasiste proliferate pe paginile sale, pe fondul crizei imigranților, fapt ce a necesitat intervenția guvernului german, informează AFP, conform Agerpres.

CITIȚI ȘI:La ordinul lui Merkel, ministrul german al Justiției începe cenzurarea mesajelor anti refugiați de pe facebook

- Advertisement -

Facebook Germania a anunțat într-un comunicat „trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare”, printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care a avut luni o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. „Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, „dacă este posibil până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul german.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Angela Merkel cere Facebook să acționeze energic împotriva celor care postează mesaje împotriva refugiaților

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să „facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă”.

Grupul german a amintit că șterge „tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate și apelurile la violență”, însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacționează suficient de repede.

Pe lângă manifestații de solidaritate, sosirea în Germania, în ultimele săptămâni, a zecilor de aspiranți la azil politic este însoțită de o creștere a numărului de comentarii xenofobe pe internet.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img