spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriFlorian Coldea a mai fost o dată obiectul unei anchete interne în...

Florian Coldea a mai fost o dată obiectul unei anchete interne în SRI şi a SCĂPAT

-

Generalul Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, suspendat joi seară după acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă, a mai fost o dată subiectul unei anchete interne şi a fost scăpat în cele din urmă.

- Reclama -

O anchetă internă a fost declanşată în SRI privind cele două note scrise de adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, referitoare la trei judecători ai Curţii Constituţionale, care au fost prezentate public de liderul PSD, Mircea Geoană, transmitea BBC în 30 aprilie 2007.

George Maior a declarat la aceea vreme că rezultatele preliminare ale anchetei interne în SRI arată că nu a fost vorba de poliţie politică, iar Traian Băsescu „nu a cerut nimic serviciului”, însă este vorba despre „o scurgere de informaţii” către PSD, care poate afecta credibilitatea serviciului.

După avizul negativ al Curţii Constituţionale la propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut că şeful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecătorii Curţii, liderul social-democrat spunând că aceştia au fost şantajaţi.

Mircea Geoană a prezentat două note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situaţia dosarelor a trei judecători, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu.

Ulterior, Nicolae Cochinescu i-a trimis o scrisoare liderului PSD în care a susţinut că nu a fost şantajat, iar CNSAS a decis că Aspazia Cojocaru nu a făcut poliţie politică, schimbându-şi decizia iniţială, în urma unei contestaţii a acesteia.

În urma declaraţiilor lui Mircea Geoană, George Maior şi Florian Coldea au fost audiaţi la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, Maior anunţând începerea unei anchete interne în cadrul serviciului de informaţii.

Florian Coldea a negat acuzaţiile lui Mircea Geoană, susţinând că însemnările erau simple note de birou, de uz intern.

La Antena 3, George Cristian Maior a recunoscut la aceea vreme că nu-i era străin faptul că adjunctul său Florian Coldea s-a interesat de dosarele celor doi judecători, însă a afirmat că nu ştie cum au ajuns notele scrise de acesta la liderul PSD Mircea Geoană.Maior a mai spus că este posibil să existe sancţiuni pe mai multe linii în cadrul serviciului, iar din punctul său de vedere Florian Coldea a dat dovadă de neglijenţă în serviciu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...