spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeExtrema dreaptă italiană și românul piroman de păduri

Extrema dreaptă italiană și românul piroman de păduri

-

Matteo Salvini, liderul formaţiunii italiene de extremă-dreapta Liga Nordului, a ironizat arestarea unui român acuzat de provocarea unor incendii de vegetaţie, spunând că, în contextul „aşteptărilor de a le plăti pensiile italienilor”, imigrantul „era piroman” şi va sta la închisoare „două zile…”.

- Reclama -

„Un străin în vârstă de 24 de ani a fost arestat în regiunea Campania în timp ce provoca un incendiu în pădure. În timp ce sunt aşteptări de a le plăti pensiile italienilor, era piroman. Mulţumim (n.red. -preşedintelui Camerei Deputaţilor, Laura) Boldrini! Sperăm (că imigrantul -n.red.) va sta la închisoare măcar două zile”, a scris Matteo Salvini pe pagina sa de Facebook, potrivit site-ului OndaNews.it.

- Advertisement -

Liderul formaţiunii de extrema-dreaptă ironizează astfel argumentele unor politicieni italieni care susţin că imigranţii sunt necesari ca forţă de muncă în Italia, denunţând şi ceea ce el consideră a fi pedepsele mici stabilite de justiţie.

Un imigrant român a fost arestat preventiv în sudul Italiei sub acuzaţia că a provocat intenţionat incendii într-o rezervaţie naturală, în contextul în care mii de pompieri sunt mobilizaţi de peste o săptămână pentru operaţiuni de stingere a focului, iar numeroase locuinţe au fost distruse.

- Advertisement -

Românul în vârstă de 24 de ani a fost surprins de un agent al carabinierilor aflat în timpul liber în timp ce provoca un incendiu în zona Teggiano, în apropierea Rezervaţiei naturale Cilento, Alburni şi Vallo di Diano, în regiunea italiană Campania (sud), relatează agenţia ANSA, Gazzetta di Salerno şi La Repubblica.

Sute de incendii de vegetaţie au loc în sudul Italiei, în principal în regiunea Campania, sute de locuinţe fiind distruse. O zonă foarte afectată este cea din jurul Vulcanului Vezuviu, în apropierea oraşului italian Napoli.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img