spot_img
25.5 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăAnalizeExtrema dreaptă europeană, reuniune la Praga

Extrema dreaptă europeană, reuniune la Praga

-

Lideri ai partidelor europene de extremă dreapta, între care lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen şi liderul Partidului Libertăţii din Olanda Geert Wilders, se întâlnesc sâmbătă în cadrul unei conferinţe controversate în capitala cehă Praga. Poliţia cehă a întărit măsurile de securitate în oraş, unde sunt anunţate manifestaţii împotriva xenofobiei, informează AFP şi dpa.

- Reclama -

Reuniunea, la care mai iau parte între alţii reprezentanţi ai Partidului Libertăţii din Austria şi ai Ligii Nordului din Italia, este organizată la invitaţia unei figuri noi de pe scena extremei drepte europene, antreprenorul ceho-japonez Tomio Okamura, al cărui Partid pentru libertate şi democraţie directă (SPD), fondat în 2015, a obţinut 10,6% la alegerile legislative din octombrie.

Aliate în cadrul Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL), grup politic din Parlamentul European fondat acum doi ani, formaţiunile participante la reuniunea de la Praga, intitulată „Pentru o Europă a naţiunilor suverane”, afirmă că aceasta se va concentra pe cooperarea în Europa, în afara structurilor Uniunii Europene.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...