spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăExterneExtrema dreaptă, cheia unui nou guvern în Estonia

Extrema dreaptă, cheia unui nou guvern în Estonia

-

Premierul estonian aflat la sfârşit de mandat, Juri Ratas, a demarat marţi negocieri în vederea formării unei coaliţii cu un partid de extremă dreapta care a cunoscut o ascensiune spectaculoasă în urma ultimelor alegeri legislative, pentru a-i împiedica pe liberalii câştigători să formeze un guvern, informează AFP și Agerpres.

- Reclama -

Cinci partide au intrat în Parlamentul Estoniei în urma alegerilor din 3 martie, ceea ce face dificilă formarea unei coaliţii.

Tentativa lui Kaja Kallas, lidera liberalilor din partidul Reforma de a forma o coaliţie majoritară cu Centrul, partidul lui Ratas, clasat pe locul doi, a eşuat săptămâna trecută după ce acesta din urmă a respins propunerile ei pentru reducerea impozitelor. Acest refuz le-a lăsat lui Kallas şi Ratas libertatea de a căuta alţi parteneri de guvernare.

Ratas a demarat marţi negocieri cu partidul conservator Isamaa (fostul Pro Patria) şi cu partidul popular conservator de extremă dreapta eurosceptic EKRE, trecând inclusiv peste o opoziţie puternică în cadrul propriului partid.

„Dacă partidul Centru are posibilitatea de a forma o coaliţie, eu sunt gata să-mi continui munca” (în calitate de premier), a declarat Ratas înainte de începerea negocierilor, adăugând că el este de asemenea gata să intre în opoziţie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...