spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeEXPULZAREA CĂLUGĂRILOR DIN CEA MAI VECHE MĂNĂSTIRE DIN UCRAINA: Starețul mănăstirii Lavrei...

EXPULZAREA CĂLUGĂRILOR DIN CEA MAI VECHE MĂNĂSTIRE DIN UCRAINA: Starețul mănăstirii Lavrei Kiev-Pechersk sub arest la domiciliu

-

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat că a adus acuzații împotriva mitropolitului Pavel, starețul mănăstirii Lavrei Kiev-Pechersk.

- Reclama -

„SBU a adus acuzații împotriva mitropolitului Pavel al Bisericii Ortodoxe Ucrainene”, a spus agenția într-un comunicat pe Telegram.

Potrivit SBU, mitropolitul Pavel este acuzat de incitarea la ură religioasă și justificarea acțiunilor Rusiei în Ucraina.

Oamenii legii l-au percheziționat sâmbătă dimineața pe Mitropolit. El a spus reporterilor că a fost plasat în arest la domiciliu.

Pe 10 martie, direcția Rezervației Kiev-Pechersk a reziliat contractul de închiriere cu Sfânta Adormire Kiev-Pechersk Lavra a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a ordonat călugărilor acesteia să părăsească mănăstirea. Mitropolitul Pavel a criticat aceste acțiuni ca fiind ilegale și a declarat refuzul călugărilor de a pleca.

Joi, comisia Ministerului Culturii ucrainean a sosit la Lavră pentru un inventar al proprietăților, dar călugării și enoriașii nu i-au permis să intre în mănăstire. Ambele părți au mers în instanță. Audierea cauzei rezilierii abuzive a contractului de închiriere este însă programată pentru 26 aprilie, în timp ce Ministerul Culturii cere ca monahii să părăsească imediat mănăstirea.

Lavra Kiev-Pechersk, fondată în secolul al XI-lea, este una dintre primele mănăstiri din Rusia și cea mai veche mănăstire din Ucraina actuală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img