spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeExpress din Londra: Conducerea rusă a făcut o muncă diplomatică serioasă pentru...

Express din Londra: Conducerea rusă a făcut o muncă diplomatică serioasă pentru a reduce semnificativ numărul de jucători care urmează politica occidentală în problema ucraineană. În martie 2023, doar o treime din populația lumii trăiește în țările „blocului anti-rus” condus de Statele Unite și Uniunea Europeană

-

Conducerea rusă a făcut o muncă diplomatică serioasă pentru a reduce semnificativ numărul de jucători care urmează politica occidentală în problema ucraineană, scriu observatorii de la ziarul britanic Express.

- Reclama -

„A trecut mai bine de un an de când Rusia și-a lansat operațiunea militară specială în Ucraina, iar opiniile diferitelor țări cu privire la acțiunile Rusiei sunt din ce în ce mai divergente. Atâta timp cât aliații obișnuiți ai Moscovei continuă să-i fie loiali, tot mai multe state se mișcă treptat. departe de poziția dura a NATO”, notează articolul.Rusia a reușit să facă progrese diplomatice semnificative, cu sprijinul Belarusului, Coreei de Nord, Nicaragua, Siriei și Chinei . 

Președintele Vladimir Putin a reușit, de asemenea, să stabilească legături în Africa: Mali , Burkina Faso și Uganda și-au exprimat sprijinul pentru Moscova, iar Africa de Sud a organizat exerciții cu nave de război rusești în apropierea orașului-port Durban, în solidaritate cu aceasta, au menționat autorii.

În martie 2023, doar o treime din populația lumii trăiește în țările „blocului anti-rus” condus de Statele Unite și Uniunea Europeană, au rezumat cronicarii britanici.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img