EXPLOZIV: Vâlcov a plătit 1,8 milioane de euro pe vila din București, unde vroia să-și deschidă galeria de artă

0
1109

Noi detalii uluitoare ies la iveală din dosarul fostului ministru de finanțe, Darius Vâlcov. Una din firmele deținute în fapt de Vâlcov e RUPIAH SA, patronată în acte de Geanina Bobicu. Aceasta a făcut mărturii complete la DNA.

Conform Concret în Olt, Geanina Bobicu a recunoscut că a cumpărat clădirea din str. Stockholm nr. 16, sector 1 din București, în care urma să funcţioneze Galeria Rafael, la indicația lui Vâlcov.

Geanina Bobicu a spus la DNA că ,,s-a consultat cu inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN cu privire deciziile importante care implicau capitalul societăţii, respectiv achiziţionarea unor bunuri imobile”. Astfel au fost  achiziţionate, ,,în anul 2013, imobilul situat în municipiul Bucureşti, str. Stockholm nr. 16, cu preţul de 7,5 milioane lei, după ce în prealabil a avut acceptul inculpatului, dar şi achiziţionarea unei clădiri situată în centrul municipiului Slatina pe strada Lipscani. Pentru achiziţionarea acestui imobil, în cursul anilor 2011 sau 2012, când inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN deţinea funcţia de primar al municipiului Slatina şi-a dat consimţământul pentru cumpărarea respectivului imobil, precizându-i totodată martorei(Geanina Bobicu) că era o afacere bună întrucât în cursul anului următor centrul istoric al municipiului Slatina urma a fi reabilitat”.

Din mărturie reiese că prin intermediar Vâlcov a plătit pentru impunerea vilă din zona zero a Capitalei 7, 5 milioane lei., aproximativ 1,8 milioane de euro.