spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV: Tenismen italian invitat la Sibiu de finul lui Iohannis, suspendat pe...

EXPLOZIV: Tenismen italian invitat la Sibiu de finul lui Iohannis, suspendat pe viata pentru trucare de meciuri/ Finul lui Iohannis recunoaste ca stia ca Potito Starace trucheaza meciuri

-

Potito Starace (34 de ani), semifinalistul din 2014 de la Sibiu Open, turneu organizat de finul presedintelui Klaus Iohannis si instructorul de tenis al familiei prezidentiale, Marius Vecerdea, a fost suspendat pe viata de Federaţia Italiană de tenis, scrie ziarul Turnul Sfatului din Sibiu.

Tribunalul sportiv a luat această decizie pe baza dovezilor oferite de procurorii din Cremona, care îi incriminează pe  doi foști componenţi ai naţionalei Italiei de Cupa Davis cum că ar fi primit bani în schimbul trucării unor meciuri.

Marius Vecerdea si-a petrecut concediul cu presedintele Klaus Iohannis la Neptun.

Marius Vecerdea recunoaste ca stia atunci cand l-a invitat pe tenismenul italian la turneul de la Sibiu ca acesta truca meciuri.

Acuzat e un si un alt tenismen italian, Daniele Bracciali (37 de ani).

foto_Silvana_Armat_4_1d7d568588Nu este o surprindere pentru mine, este de mai multă vreme cercetat, dinainte de Sibiu Open de anul trecut, din vara lui 2014 știu că au început cercetările. Din moment ce știa că este aflat sub lupa meciurilor trucate, mă îndoiesc că ar fi făcut ceva în semifinala cu Kubler. Nu cred că își mai permitea să mai facă astfel de lucruri. Semne de întrebare ne putem ridica, dar în tenis sunt foarte multe meciuri cu răsturnări de situaţii, însă acum chiar se potrivește cu faptul că a fost suspendat. Poate fi coincidenţă sau nu. Însă știu că meciurile de la Sibiu Open, în care a jucat italianul, nu sunt printre cele incriminate”, este poziţia oficială dată de Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open, pentru Turnul Sfatului.

Potito Starace s-a pus de acord să piardă o finală în Casablanca, împotriva lui Andujar, scor 1-6, 2-6. Se pare că pentru fiecare set, fiecare primea câte 50.000 de euro. Pe 10 aprilie 2011, într-o intercepţie skype dintre un intermediar și cel care oferea suma, conversaţia suna astfel: “Ai vorbit cu Starace și ţi-a dat garanţia?”. “Da”. Astfel că pariul pe înfrângerea italianului era mai mult decât sigură. Scenariu care s-a și întâmplat, italianul pierzând cu 1-6, 2-6.

2011+Hopman+Cup+Day+3+Deg0WlJizycxPotito Starace a jucat în ediţia 2014 a Sibiu Open, unde a ajuns până în semifinale. O semifinală contra australianului Jason Kubler, care ridică mari semne de întrebare: italianul a condus cu 6-2 și în setul secund la 4-4 și 5-5 italianul și-a pierdut serviciul aproape deliberat, dar Kubler nu a fost în stare să-și facă serviciul, pentru ca mai apoi italianul să piardă la tie-break setul secund fără mari “emoţii”: scor 3-7. Iar în decisiv a pierdut cu un neverosimil 6-0. Meciul însă nu apare în acheta procurorilor și a Federaţiei din Italia, mai scrie Turnul Sfatului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img