EXPLOZIV/ SUA a plătit peste jumătate de miliard de dolari unei firme de pr pentru a crea clipuri false cu teroriști

0
3407

Armata americană a plătit o firmă britanică de PR cu peste jumătate de miliard de dolari, după începerea operațiunilor din Irak în 2003, pentru a crea clipuri false cu teroriști, astfel încât să existe un motiv pentru prelungirea ocupației, arată o nouă investigație citată de presstv.com.

Firma de PR Bell Pottinger a colaborat cu Pentagonul pentru a crea clipuri cu teroriști, a transmis Biroul de Investigație Jurnalistică.

Potrivit raportului, atât Casa Albă, cât și generalul David Petraeus, care era atunci comandant al forțelor de coaliție în Irak, și-au dat acordul pentru conținutul produs.

Lordul Tim Bell, fostul director al companiei, a confirmat pentru The Sunday Times că Bell Pottinger a contribuit la această operațiune ”acoperită de mai multe acorduri de confidențialitate”. Acesta a mai precizat că firma obișnuia să trimită informări despre activitatea sa Pentagonului, Agenției Centrale de Informații și Consiliului de Securitate Naţională.

Operațiunea a început la scurt timp după invazia din 2003, iar firma a produs clipuri false cu teroriști Al-Qaeda, care arătau de parcă ar fi fost date publicității de posturi TV din statele arabe.