EXPLOZIV/ Scandalul de la Romprest duce la foștii șefi ai SRI: Născut în URSS, finul şi vărul

0
291

Conflictul dintre acționarul minoritar al Romprest, Mihai Andrei Dracea și acționarul majoritar Florian Walter, poate să capete o altă turnură după ultimile informații apărute în media. Este vorba de legături cu 

De menționat că Dracea nu acționează personal în acest război, sesizările penale împotriva lui Walter fiind gestionate de Bogdan Adimi, administratorul firmei acționarului minoritar şi care apare ca informator al DNA. Conform informaţiilor difuzate de Evenimentul Zilei, Adimi s-ar fi lăudat că este nepotul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi un apropiat al generalului SRI, Florian Coldea, dar şi că are relaţii importante în Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)

Venit aparent de nicăeri în acționariatul Romprest, Dracea pare să aibă puternice conexiuni în zona foștilor șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea.

Cel puțin așa rezultă dintr-o dezvăluire făcută de ziarul România Liberă despre afacerile din Sănătate influențate de consilierul lui George Maior, Sergiu Ciobanu arestat recent într-un dosar al DNA.

CITIŢI ŞI: Afacerile finului lui Maior şi vărului lui Coldea

Astfel, prietenul lui Ciobanu, „constructorul de spitale” Victor Matei a obținut peste 11,4 milioane de euro de la Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Marian Petrache, pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență Ilfov. Contractul a fost semnat cu asocierea dintre firmele General Service Grup 98 (lider de asociere), Medicare Tehnics SA și Vavian Trading.

Vavian Trading este deținută de familia lui Mihai Andrei Dracea. Interesant este că acesta din urmă apare în Monitorul Oficial ca fiind „cetățean român născut la Moscova”, înainte de 1989.

Controversata firmă Medicare Tehnics SA, scrie România Liberă, l-a avut ca director general pe Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI. În plus, Medicare Tehnics construiește și spitalul orășenesc din Mioveni, un contract de peste 55 de milioane euro.

Practic, protejatul lui Ciobanu, Victor Matei, este asociat cu o firmă care a fost controlată de vărul generalului Florian Coldea, de la SRI, la care se adaugă firma unui cetățean român născut la Moscova înainte de 89, deci cel mai probabil cu părinți care activau cel puțin ca diplomați comuniști.