EXPLOZIV/ Procurorul din dosarul Ponta-Blair, legături cu SRI

0
11165

INVESTIGAŢIE INCISIV DE PRAHOVA– FLUX 24:

Procurorul Negulescu Mircea de la DNA Ploiesti,  cel care cercetează dosarul Ponta-Blair,un procuror foarte “specialist” (care a facut o facultate de “Arte” ) si un foarte bun profesionist asa cum incearca sa ii ia apararea “sluga” (“Pensatul”), generalului SRI Florian Coldea, pe un post de televiziune.

Interesant este că în dosarul instrumentat de acesta, Ponta-Blair, SRI s-a disociat pe surse prin jurnalistul Cătălin Tolontan.

La data de 27.01.2016, ziarul luju.ro publica un articol “PUTE DE LA O POSTA – Fostul ofiter SRI Daniel Florea, care a denuntat la DNA posibile fapte de coruptie comise de sefi din SRI, a fost calcat de procurorii Codrutei Kovesi. In denuntul de la DNA, Florea a dezvaluit si nume de procurori care ar fi ofiteri acoperiti: „Procurorul Tudose Liviu a fost ofiter acoperit SRI… Din greseala procurorul Negulescu Mircea m-a sunat si a inceput sa-mi spuna ce trebuia sa-i spuna ofiterului de legatura”. Culmea, DNA a trimis denuntul la SRI (Denuntul)”

Din acest articol dar si din denuntul ofiterului SRI reiese fara echivoc apartenenta acestui stralucit procuror la un serviciu secret dar si incalcarea deontologiei profesionale, precum si abuzurile si incalcarile legii de catre acesta.

La data de 08.03.2016, ziarul ziuanews.ro publica articolul “Dovada colaborarii stranse dintre SRI si DNA”.

Redam integral acel articol:

În disprețul oricăror reglementări legale, șeful SRI Prahova, col. Sabin Iancu, a penetrat astăzi – imediat după ora 10.00 – sediul DNA din aceeași localitate, la brațetă cu procurorul Mircea Negulescu, acuzat că ar fi ofițer acoperit racolat de respectivul serviciu secret.

Jeep-ul șefului SRI (Volkswagen Touareg B-73-YIC de culoare neagră) i-a lăsat pe amândoi în fața intrării în instituție, prezența colonelului nefiind consemnată de ofițerul de serviciu în registrul de intrări-ieșiri. După exact două ore de vizită conspirativă, col. Iancu a plecat pe jos într-o direcție necunoscută (vezi foto).

Acuzația că procurorul Mircea Negulescu ar fi informator al serviciului a fost formulată în iulie 2014 de ofițerul SRI, mr. (r) Daniel Florea (șef de contraspionaj pe cinci județe), în declarația de denunțător susținută la București, în fața procurorului DNA, gral Nicolae Lupulescu.

Din stenograma denunțului

„Întrebare procuror militar:
Cum ați ajuns în posesia informației că procurorul Negulescu Mircea este informator SRI, prin ofițerul de legătură col. Ștefan Titus – șeful sectorului Apărarea Constituției?

Răspuns denunțător:
Noi aveam două posibilități de a fi contactați telefonic din afara instituției: 1. să fii sunat prin centrală, 2. să fii contactat direct. Din greșeală, procurorul Negulescu Mircea, în loc să-l sune pe Ștefan Titus, m-a sunat pe mine, s-a recomandat cine este și a început să-mi spună mie ceea ce trebuia să-i spună ofițerului de legătură, aspect pe care l-am raportat ierarhic. Pe de altă parte, Negulescu Mircea venea des la sediul DJI (Direcției Județene de Informații – n.n.) Prahova unde discuta numai cu col. Ștefan T. sau, în lipsa acestuia, cu o persoană anume desemnată, mr. Neculăiță Dragoș”.

Despre procurorul Negulescu se mai știe că a absolvit controversata Universitate Română de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București, specializarea Drept. Fără a se mai obosi cu Institutul Național al Magistraturii, același Negulescu a ajuns direct procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, ca apoi să acceadă rapid în structurile teritoriale ale DNA.(Dan Coste)

La data de 28.03.2016, Evenimentul Zilei publica articolul Caracatiţa din “Republica lui Ghiţă” (2). Bătălii subterane chiar în interiorul Parchetului prahovean”, articol publicat dupa mai multe dezvaluiri efectuate de Comisarul de Prahova privind aceasta “caracatita” –MAFIE, denumita de catre aceasta redactie “Mafia de la BRAVO”.

Din articolul publicat de Evenimentul Zilei reiese in mod clar apartenenta acestui procuror la o anumita grupare de crima organizata care vrea sa preia puterea in judetul Prahova.

La data de 15.05.2016, SENATORUL Daniel Savu, membru in Comisia de Control SRI face o declaratie politica  „Lupta împotriva corupției nu poate deveni un paravan pentru încălcarea legii de către procurori DNA !”Deci, un senator al Romaniei atrage atentia asupra gruparii de crima organizata din Prahova si legaturile neortodoxe ale membrilor acestei grupari, in speta ale procurorului Negulescu Mircea si seful SRI Prahova.

 Probabil toate aceste ziare si oamenii politici din Parlamentul Romaniei care au dezvaluit despre aceasta grupare de tip mafiot, de crima organizata din Prahova nu si-au dat seama ca, procurorul Negulescu Mircea este un bun “profesionist” care este aparat de sluga lui Florian Coldea. Probabil, atat membrii Parlamentului Romaniei dar si jurnalistii de la cele patru publicatii mentionate sunt nebuni! Adevarul este in mod clar altul…acela spus de sluga lui Florian Coldea…Va lasam pe dumneavoastra sa analizati si sa constatati realitatea.

Atasam si niste documente de la Inspectia Judiciara care, constata in anul 2010 ca, procurorul Negulescu Mircea (fiind cum zice sluga lui Florian Coldea pe un post de televiziune un foarte bun profesionist), avea realizate un numar de dosare la nivelul acelui an sub media de dosare pe procuror. Probabil pentru ca era un foarte bun “specialist”.

index