EXPLOZIV: Omul lui Ponta, presiuni penale la un ministru

0
356

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a fost luat la rost de directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel (foto), considerat omul premierului Victor Ponta. Acesta a declarat la o emisiune la postul de televiziune Tele3 din Târgu Jiu că i-a cerut ministrului să trimită altă echipă de control care să verifice contractul de vânzare de cărbune, pentru că cea care a venit a făcut „manţocării“, scrie ziarul Pandurul.
Declarațiile lui Ciurel sunt halucinante. El recunoaște că i-a cerut ministrului să schimbe concluziile unei comisii de control care trebuie să prezinte concluziile la DNA.
Laurenţiu Ciurel a declarat la Tele3 că l-a sunat pe ministru şi i-a spus să trimită alt control. „Am avut o discuţie alaltăieri cu domnul ministru şi a spus că, dacă se confirmă ce au scris ăia, să nu ştiu ce… Şi i-am spus, ai făcut nişte afirmaţii, te rog mult trimite pe oricine din minister, cu excepţia aceluia pe care l-ai trimis. A venit un domn de la Corpul de Control şi a făcut o delegaţie pe trei zile, manţocării de astea“.
Ciurel spune că la finalul raportului se spune că CEO putea să obţină 34 de euro pe tonă, dar a preferat să obţină 13 euro. „El a stat în firmă nu mai mult de două ore, a cerut o listă de hârtii. E din Craiova, stă acasă şi spune că e în control. Datoria dânsului era să vină cu raportul întâi la noi, dacă are clarificări să i le dăm, omul respectiv a încheiat raportul că nu a vrut să participe la licitaţie unde putea să obţină 34 de euro pe tone şi a preferat să vândă cu 13 euro“.
Andrei Gerea a fost certat şi de preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, pentru că a venit la Târgu Jiu acum câteva săptămâni fără să anunţe, dar şi pentru declaraţiile pe care le-a făcut, mai scrie Pandurul. Ciurel este urmărit penal în dosarul Șova.