EXPLOZIV: Legăturile dubioase ale unui diplomat la Ambasada României de la Viena

0
299

Promovarea economică a României în ambasadele românești din Europa se pare că a devenit, în ultimul timp, o afacere de familie. A cui? Bineînțeles, a firmelor de casă a reprezentanților economici locali, în cazul Austriei, al secretarului economic Adi-Cristina Mitea (FOTO). A realizat în scop publicitar, pentru o firmă de avocatură și în colaborare cu aceasta, un ”îndrumar” pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri români care doresc să activeze în Austria”: ne face plăcere să vă prezentăm documentul „Înființarea Societăților Comerciale în Austria”. De ce a fost aleasă această firmă, e lesne de înțeles, o simplă căutare pe Google ne arată că reprezentanța de la București este firma care a intermediat preluarea AXA Life de către Vienna Insurance Group, scrie Jurnalul Românesc din Austria.

Vienna Insurance Group controlează o mare parte din piața asigurărilor din România. 

În prezent (mai 2008), VIG dețne 99,9% din acțiunile Asirom, 97,78% din acțiunile Omniasig, și 99,99% din acțiunile Unita S.A. Indirect mai deține și Omniasig Asigurări de Viață și Agras.

Vienna Insurance Group a preluat, în luna martie 2008, afacerile de asigurări ale băncii Erste Bank, inclusiv cele de pe piața românească. Astfel, VIG a preluat participațiile majoritare în cadrul BCR Asigurări de Viață și BCR Asigurări de la Banca Comercială Română (BCR), subsidiara românească a Erste Bank.

Cine este, de fapt, Adi-Cristina Mitea? Este soția fostului viceprimar PNL al Sibiului și, conform declarației de avere, posedă opt terenuri în România, trei autoturisme marca VW, BMW și Audi, bijuterii în valoare de 40.000 RON, are zece conturi deschise la diferite bănci, o îndemnizație de peste 24.000 de euro anual din partea statului român, plus alte plasamente la o firmă care se ocupă cu prelucrarea lemnului în Sibiu, mai scrie ziarul comunității româneșți din Austria.

O doamnă, Adi- Cristina Mitea, secretar economic II în cadrul ambasadei de la Viena, cu știrea și cu aprobarea Excelenței Sale D-na Silvia Davidoiu, lucrează practic jumătate de normă…efectiv fiind plătită cu normă întreagă. În cele două zile în care trage statu-n piept, nevasta fostului viceprimar din Sibiu vinde peleți în Viena, împrejurimi…Vineri face tura, strânge banul și dă fuga la Sibiu să ducă banii acasă, mai scria acum ceva timp presa românească din Austria.
“Numele lui Eugen Mitea (n.red-sotul diplomatei, FOTO COPERTĂ), fostul viceprimar al Sibiului, a apărut alături de cel al altor 40 de persoane cercetate într-un dosar penal instrumentat de structura centrală a DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism). ”În sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 USD patrimoniului SNGN Romgaz SA şi  bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional”, anunța DIICOT în ianuarie anul acesta.”, scria Turnul Sibiului.