spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Iohannis a promis OMV păstrarea nivelului redus de taxare și exploatarea...

EXPLOZIV/ Iohannis a promis OMV păstrarea nivelului redus de taxare și exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră

-

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație OMV, condusă de directorul general al companiei, Rainer Seele, cu care a discutat despre viitorul sistem de taxare în domeniul energiei și resurselor naturale și exploatările din Marea Neagră.

- Reclama -

28568Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii s-au prezentat activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum și perspectivele piețelor de țiței și gaze naturale în anul 2016.

CITIȚI ȘI: SCANDALOS/ Guvernul Ponta umple buzunarele companiilor petroliere

Pe agenda discuției s-a aflat și importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat, precizează sursa citată.

CITIȚI ȘI:HALUCINANT: Guvernul bagă bani în conturile companiilor petroliere

Totodată, a fost reiterată importanța majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom și Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră, unde statul român deține doar 10% din afacere.

CITIȚI ȘI:PROSTIE SAU CORUPȚIE? România deține doar 10% din gazele descoperite în Marea Neagră

Administrația Prezidențială arată că întâlnirea a consfințit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare și dialog între OMV și statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt și valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere și beneficii mutuale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img