spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV: Îndrumătorul de doctorat al Laurei Codruţa Kovesi, legături cu Securitatea/ Omul...

EXPLOZIV: Îndrumătorul de doctorat al Laurei Codruţa Kovesi, legături cu Securitatea/ Omul PCR în Procuratură

-

Viorel Pașca, îndrumătorul de doctorat al Laurei Codruţa Kovesi, a fost procuror comunist timp de 15 ani de zile, secretar de partid în procuratură, în județul Timiș, și colaborator al Securității, scrie Inpolitics.ro.

Iată ce relata, în 2007, cu doar un an înainte ca Pașca să o ”doctoreze” pe Laura Kovesi, cotidianul Evenimentul zilei, despre controversatul magistrat:

”EFECTUL LUSTRATIEI IN BAROUL TIMIS

Banuit ca a fost colaborator, avocatul Viorel Pasca nu a mai candidat la conducerea baroului dupa ce i s-a cerut un certificat de la CNSAS.Unul dintre cei mai importanti avocati din Timisoara, Viorel Pasca, nu si-a mai depus candidatura la consiliul de conducere al Baroului Timis, cel mai probabil din cauza uneia dintre cerintele impuse in acest an: un certificat de la CNSAS si o declaratie notariala in care sa afirme pe propria raspundere ca nu a fost colaborator sau informator al Securitatii. Alegerile pentru consiliul Baroului Timis au avut loc joi. „Au fost 16 candidati pentru cele 12 locuri. Jumatate dintre cei 12 membri alesi sunt persoane care au facut parte din vechiul consiliu”, a declarat decanul Baroului Timis, Lazar Gruneantu.

Marea surpriza a fost lipsa de pe lista a avocatului Viorel Pasca, care nu si-a mai depus candidatura dupa ce a facut parte mai multi ani din vechile consilii. Surse din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest sustin ca se pregateste debarcarea lui Viorel Pasca si de la conducerea Scolii de Studii Doctorale a facultatii.Pozitia detinuta aici de Viorel Pasca nu este de neglijat. In aceasta postura, el coordoneaza doctoratele unor judecatori si procurori, printre care se afla si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Mai mult, in ierarhia didactica, Pasca se situeaza deasupra unor personaje foarte importante: presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida, sau procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Timisoara, Petru Dungan.

A servit PCR-ul

Procuror-sef in procuratura regimului comunist, Viorel Pasca a recunoscut ca a servit interesele PCR din postura de secretar de partid pe unitate. „Da, am fost secretar de partid la procuratura”, a spus Pasca. Avocatul a mai adaugat ca a colaborat cu Securitatea, dar numai de pe pozitie institutionala.

„Acum, Parchetul nu lucreaza cu SRI? Eu am refuzat sa le fac jocurile. Au venit la mine sa-l arestam pe Tökes pentru ca avea 100 de forinti si voiau sa-l arestez pe valuta. Am refuzat. Le-am spus ca daca e spion sa aduca probe si sa il arestam pentru asta”, s-a aparat Pasca. Avocatul a precizat ca s-a retras din Consiliul Baroului Timis pentru ca este foarte ocupat si ca pozitia sa la Facultatea de Drept ar fi mai solida ca oricand”.

Nu doar EVZ a relatat despre controversatul magistrat. Cu un an înaintea, numele lui Viorel Pașca apărea pe o listă de 400 de magistrați școliți de Securitate, publicată de ziarul ”Ziua”, alături de cîteva dintre cele mai sinistre figuri ale Justiției comuniste.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img