spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Fascistul italian pro rus cu Codrin Ștefănescu la București la partidul...

EXPLOZIV/ Fascistul italian pro rus cu Codrin Ștefănescu la București la partidul lui Sebastian Ghiță

-

Bogdan Diaconu a fost reînscăunat în weekend șef la Partidul România Unită în prezența lui Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, Cristian Bodea, fost senator, Roberto Fiore, președinte al Partidului Forza Nuova Italia, și Nick Griffin, vicepreședinte Alliance for Peace and Freedom, lider naționalist din Marea Britanie, se spune într-un comunicat al PRU.

Din Partidul România Unită face parte și fugarul Sebastian Ghiță.

- Advertisement -

Roberto Fiore apare în emailurile furate din contul asistentului lui Aleksandr Dughin, George Gavrisha, de către gruparea de hackeri ruși „Shaltai Boltai”/

Fiore este prezentat drept amicul nostru italian pro rus.

- Advertisement -

Aleksandr Dughin, ideologul mișcării euroasiatice a lui Vladimir Putin, este în prezent consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova. El a pus la cale o rețea externă de susținători a Mișcării euroasiatice printre care și în România. 

„Bună George,

Amicul nostru italian pro-rus – Roberto Fiore – șeful unui mic partid politic Forza Nuova (situat la dreapta Ligii Nordului) are o relație strânsă cu partidul grec Zorii Aurii și cel cipriot ELAM (Frontul Național Popular) http://en.wikipedia.org/wiki/ELAM_(Cyprus)

Întreabă dacă îi putem recomanda avocați și jurnaliști în Atena – vezi mai jos…”

Este textul e-mailului trimis de Alexei Komov, omul de casă al lui Konstantin Malofeev, finanțatorul extremismului din Occident, dar și al teroriștilor ruși din estul Ucrainei. Komov lucrează pentru fundația „Sfântul Vasile cel Mare” a lui Malofeev, conform dezvăluirilor publicate la momentul publicării e-mailurilor de către siteul In Linie Dreaptă.

Partidul  grec Zorii Aurii pomenit în e-mail este de orientare fascistă.

Fiore s-a refugiat în Marea Britanie în 1980 pentru a scăpa de arestare în Italia. La sediul partidului Al Treilea Pol cu doctrină asumat fascistă pe care îl înființase, poliția găsise mari cantități de arme, muniție, uniforme de carabinieri, documente falsificate. Partidul lui Roberto Fiore era aripa politică a mișcării teroriste Nucleul Revoluționar Armat, cu un palmares sinistru – 33 de asasinate în patru ani, mai scria In Linie Dreapta.

Fiore a revenit în Italia în 2000, înființând Partidul Forța Nouă, pentru a continua ideile celui de-Al Treilea Pol. A ajuns chiar europarlamentar o vreme, preluând mandatul Alessandrei Mussolini, nepoata dictatorului fascist italian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img