spot_img
-0.6 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ FĂRĂ PRECEDENT ÎN SERVICIILE SECRETE/ Fost șef operativ din SRI: Cineva...

EXPLOZIV/ FĂRĂ PRECEDENT ÎN SERVICIILE SECRETE/ Fost șef operativ din SRI: Cineva VREA să preia controlul Doi și un sfert/ CULISELE SCANDALULUI DIPI/ DNA a ridicat listele de informatori și acoperiți ai serviciului secret de la Interne

-

La doi si un sfert e macel… Oamenii cu adevarat importanti sunt aici, nu in Africa…Cineva vrea sa preia controlul la doi si un sfert…Oare cine?Cine isi doreste un serviciu propriu de informatii / politie?, comentează pe facebook colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fostul șef al Sectoarelor Informativ- Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI scandalul acuzării luni a șase șefi din DIPI de către DNA.

- Reclama -

Sa radem cu DNA…Eu, care am aprobat fonduri operative, nu prostii din acestea, ma crucesc de ceea ce citesc..Am lucrat cu oamenii acestia. Nu ii apar.Dar ceea ce citesc, ma ingrozeste.Este cel mai tembel comunicat DNA ever, profesionistii stiu de ce…Pentru ca oricare din cei ce am facut ceva pentru tara asta… Si am platit oameni.Ca informatiile se obtin pe bani nu pe zambete – pentru cei ce isi amintesc sloganul meu -Putem fi luati Maine,mai afirmă Dragomir.

- Advertisement -

Parchetul Laurei Kovesi arunca in aer si distruge unul dintre cele mai importante servicii secrete din Romania. Este vorba despre Departamentul de Informatii si Protectie Interna, adica serviciul secret al Ministerului de Interne, scrie Lumea Justiției.

Practic, DNA confirma dezvaluirile facute in exclusivitate de Lumeajustitiei.ro, saptamana trecuta, la sectiunea „Vorbe de fumoar”. Dezvaluiam la acea vreme ca procurorii DNA si mascatii au descins in centrul operativ al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, situat in zona Razoare din Bucuresti, o baza secreta, agentii DIPI fiind pusi pe burta si obligati sa predea dosarele serviciului secret. Aratam atunci ca procurorii DNA au ridicat dosare intregi de chitante prin care se plateau informatorii, colaboratorii si ofiterii acoperiti ai DIPI, iar cum in servicii chitantele nu se fac pe numele real al persoanelor, ci pe numele conspirative, procurorii anticoruptie ar fi ridicat si registrele cu identitatea reala a agentilor acoperiti ai DIPI, mai scrie Luju.ro.

- Advertisement -

CONCLUZIA LUMEA JUSTIȚIEI:

Orice serviciu de informatii din lume functioneaza pe doua criterii esentiale fara de care nu ar exista: compartimentare si conspirativitate. Adica, nimeni din cadrul serviciului secret nu poate afla ce fac alte departamente si orice informator /colaborator /ofiter acoperit apare in actele operative ale serviciului cu un nume de cod (nume conspirativ). Singurul mod de spargere a secretului unui serviciu si de a-i arunca in aer intreaga activitate este sa ai acces la registrele cu identitatea numelor de cod ale agentilor. Daca aceste registre ajung in mana altor institutii sau servicii de informatii, respectivul serviciu se poate considera ca fiind deconspirat si cu activitatea compromisa. Or, tocmai aici este pericolul actiunii DNA intrucat ridicarea acestor registre si posibilitatea ca ele sa fie studiate in cadrul anchetei de catre procurori, politisti judiciari si alti specialisti si personal auxiliar al parchetului face ca DIPI sa fie deconspirat si compromis operativ. Faptul ca sefii DIPI au refuzat – cum sustine DNA sa puna la dispozitia anchetatorilor documente clasificate pe care acestia le-au cerut – nu poate fi o infractiune, ci o obligatie de serviciu intrucat datele sensibile care constituie ratiunea unui serviciu de informatii nu pot fi puse la indemana unor anchetatori, chiar daca acestia au obtinut certificat ORNISS, doar cel mult o hotarare a CSAT putand sa dispuna declasificarea informatiilor de stat – strict secrete de importanta deosebita.Pe de alta parte, trebuie amintite informatiile care circula in mediile politice, de cateva luni, potrivit carora se urmareste desfiintarea DIPI si preluarea “infrastructurii” acestui serviciu de catre SRI. Iar dosarul de la DNA ar putea constituit un motiv pentru a se forta desfiintarea serviciului secret al Ministerului de Interne.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img