spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Dezvăluiri BOMBĂ despre implicarea SRI în afacerea Cuprului: CEI DOI COLDEA

EXPLOZIV/ Dezvăluiri BOMBĂ despre implicarea SRI în afacerea Cuprului: CEI DOI COLDEA

-

Mi se trage dintr-o utopie: doream ca industria românească de cupru să fie un întreg, Am luat o firmă în faliment, nu la privatizare, și am vrut să integrez industria în România. Am călcat atunci pe bec, am deranjat, a declarat sâmbătă seară la Antena 3 omul de afaceri Horia Simu, fost bancher la Citibank.

- Reclama -

La Cuprumin era director economic un anume domn Eugen Coldea. Sunteți jurnaliști de investigație, verificați, a spus Simu.

SRI făcea presiuni concrete în afacerea cu cupru. Voi depune mărturie în fața instanței, unde voi spune întregul film cu toate detaliile și legăturile în fața Curții de Apel, a precizat Horia Simu, care e acuzat de DNA în mai multe dosare ANRP.

Despre Eugen Coldea de la Cuprumin Abrud FLUX 24 a scris că potrivit unor surse ar fi vărul fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Banii ceruți de fostul șef al al Comunității de Informații, Daniel Moldoveanu, erau pentru SRI în afacerea Cuprumin. Erau taxă de protecție. De fapt mi s-a cerut să cedez niște drepturi litigioase, a susținut Horia Simu.

Fostul șef al Comunității serviciilor de informații, Daniel Moldoveanu, a venit la mine în 2009 și mi-a spus: MI S-A DAT VOIE să fac, să rezolv niște retrocedări de la ANRP și vreau să îmi dai 50 la sută dintr-una din retrocedările tale, a dezvăluit Simu.

Horia Simu a fost denunțat la DNA de Daniel Moldoveanu după ce a acceptat să îi cedeze la notar 25%, nu 50% cât acesta solicitase, dintr-una din retrocedările de drepturi litigioase pe care le cumpărase. În aceeași zi, Simu a fost denunțat la DNA și de cei doi intermediari folosiți de Daniel Moldoveanu în tranzacție. Moldoveanu era la data când i-a solicitat o parte din afacere lui Simu șeful Comunității de Informații și consilier de stat la Administrația Prezidențială.

La C urtea de Apel București a fost depusă o plângere împotriva deciziei procurorilor DNA de a-l acoperi pe fostul consilier de stat care a îndeplinit funcția de ȘEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII, Daniel Moldoveanu, în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu. 

Omul de afaceri Horia Simu a depus plângere împotriva solutiilor dispuse prin rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată într-unul din dosarele ANRP și care vizează în special statutut special obținut la DNA de către Daniel Moldoveanu în ciuda faptului că existau mai multe denunţuri despre implicarea acestuia în scandalul dosarelor ANRP.

Moldoveanu a depus un denunț la DNA împotriva lui Simu, iar apoi în declarațiile depuse la dosar s-a contrazis în mai multe rânduri. Împotriva sa DNA nu a luat însă nici o măsură cu toate că mai mulți martori l-au indicat pe acesta ca unul din personajele cheie din scandalul retrocedărilor. 

În plângere se solicită să se verifice prin ce mijloace Daniel Moldoveanu în calitate de ŞEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII avea acces la informaţii despre dosarele de la ANRP şi cum a ajuns să depună un denunţ la DNA.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...