spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăJustitieEXPLOZIV/ Congresmen american ACUZĂ România: Sub pretextul combaterii corupţiei sunt VIOLATE drepturile...

EXPLOZIV/ Congresmen american ACUZĂ România: Sub pretextul combaterii corupţiei sunt VIOLATE drepturile omului

-

Congresmena Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congres si candidat pentru pozitia de senator de California, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la „incalcarile documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii coruptiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale si amenintarile la independenta justitiei din Romania”, a spus aceasta intr-o scrisoarea transmisa Romanian Community Coalition pe data de 4 iunie 2016.

„Ca partener strategic al Statelor Unite, trebuie sa sprijinim si sa promovam aspiratiile poporului roman de a realiza beneficiile democratiei, ale respectarii drepturilor omului, drepturilor procesuale si independentei justitiei”, a mai spus Loretta Sanchez in scrisoare.

- Advertisement -

Congresmena Sanchez si-a exprimat ingrijorarea si cu privire la amenintarile lui Vladimir Putin la adresa Romaniei, ca urmare a amplasarii scutului antiracheta de la Deveselu, insa aceasta a asigurat romanii-americani si familiile lor din Romania ca Statele Unite vor fi alaturi de Romania in fata oricarei amenintari.

„Ca membru senior in Comisia de Aparare din Congres, specializata in chestiuni ce tin de scutul antiracheta, am fost direct implicata in constructia bazei de la Deveselu. Amenintarile lui Putin la adresa Romaniei sunt complet fara justificare, deoarece scutul antiracheta este un sistem pur defensiv si nu are capacitati ofensive”, a spus aceasta.

- Advertisement -

„Statele Unite si Romania sunt parteneri NATO, au un angajament comun pentru aparare reciproca, si pot sa-i asigur pe romanii-americani si membrii familiilor lor din Romania ca Statele Unite vor fi alaturi de Romania in fata oricarei amenintari”, a mai spus Sanchez.

Sanchez a fost recunoscatoare pentru sprijinul pe care-l primeste din partea comunitatii romano-americane din California cu ocazia alegerilor primare din data de 7 iunie.

„Ma angajez, ca viitorul vostru senator de California, ca voi lupta sa apar Romania impotriva agresiunii Rusiei si voi continua sa lupt pentru drepturile omului, drepturile procesuale si independenta justitei in lume si, in special, in Romania”, a spus aceasta in concluzia scrisorii.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img