spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV: Ambasadorul american cu steagul secuiesc la Sfântu Gheorghe/ REACȚII

EXPLOZIV: Ambasadorul american cu steagul secuiesc la Sfântu Gheorghe/ REACȚII

-

Deputatul fugar al UDMR, Markó Attila, a publicat marți seară pe facebook o fotografie cu ambasadorul american la București, Hans Klemm, la Sfântu Gheorghe cu steagul secuiesc.

- Reclama -

markoEl a shăruit o fotografie publicată de primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care s-a întâlnit cu Klemm și apare în fotografie (primul din stânga).

antalarapadDe asemenea în fotografie mai apar și alți politicieni UDMR.

Klemm se află într-un turneu în Covasna și Harghita.

„Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Hans Klemm a declarat la o conferință de presă că în ultimele două zile a avut întâlniri cu oficialitățile din județele Covasna și Harghita și a obținut informații legate de viața economică și socială a zonei.

El a mai menționat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică și democrația, iar în context a subliniat că printre valorile democrației se numără respectul față de minorități, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare, etc.

Gestul ambasadorului american la București survine la scurt timp după declarațiile controversate ale ambasadorului SUA la Chișinău.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a transmis Ambasadei SUA la Bucuresti, „in cadrul unei discutii”, dupa ce ambasadorul Hans Klemm a vizitat Covasna si s-a fotografiat cu steagul Tinutului Secuiesc, ca „asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati”.

„In ceea ce priveste fotografia la care faceti referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati. Am transmis aceste considerente partenerilor nostri americani in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti”, este raspunsul oferit de Ministerul Afacerilor Externe la solicitarea HotNews.ro.

In acest raspuns, MAE precizeaza ca „vizita ambasadorului Hans Klemm in teritoriu se inscrie in atributiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fata locului cu privire la realitatile din statul de resedinta si de a avea un dialog cu autoritatile locale”.

„Suntem convinsi ca asemenea vizite genereaza o reprezentare adecvata a realitatilor din Romania in ceea ce priveste drepturile de care se bucura persoanele apartinand minoritatilor nationale si modelul de interculturalitate promovat de Romania, care corespunde intru totul standardelor in materie”, mai afirma MAE.

Reamintim ca ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a fotografiat alaturi de lideri ai UDMR in timp ce tinea in mana steagul Tinutului Secuiesc. Fotografia a fost postata de Antal Arpad, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, pe contul sau de Facebook. In fotografie mai apar Antal Arpad (stanga) si Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna (dreapta).

Reactia Ambasadei: „Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul SUA in intreaga Romanie. El calatoreste periodic prin tara, intalnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societatii romanesti. In calitate de aliat si partener strategic al Romaniei, Statele Unite sprijina si aplauda democratia din Romania si eforturile Romaniei de a-si consolida institutiile democratice prin participarea deplina si egala a tuturor segmentelor societatii”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img