spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Aceeași firmă de PR îi face imagine lui Kovesi și SRI-ului

EXPLOZIV/ Aceeași firmă de PR îi face imagine lui Kovesi și SRI-ului

-

Dupa ce in luna august fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca acoperitii din presa sunt „gradatii piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola”, de la firma The Group, in seara zilei de 4 septembrie 2016 Traian Basescu a afirmat ca aceeasi Mihaela Nicola se ocupa si de PR-ul Laurei Codruta Kovesi.

Afirmatia a fost facuta de presedintele Basescu in contextul in care Victor Ciutacu l-a intrebat ce parere are despre „miscarile acestea din ce in ce mai hotarate ale doamnei Kovesi” care indica o viitoare cariera politica si dorinta de candidatura a acesteia, „ca domania sa are de foarte multa vreme un discurs extrem de politic”.

„Bun, ca este ahtiata dupa imagine, stim toti. Acum ce vrea sa faca cu ea aceasta imagine, nu mai stiu. Aduceti-va aminte ca pana acum vreo doua luni, era mai prezenta in mass-media, prin mijlocirea doamnei Nicola, Mihaela Nicola, care i-a cam facut PR-ul si al dansei, si – probabil si pro-bono – la SRI. Prin mijlocirea acestei doamne era tot impul in interviuri, ameninta, spunea ce va face. De la un timp cred ca a inceput sa isi dea seama ca nu-i mama justitiei”, a spus Traian Basescu.

Flux24 a prezentat in premiera pe data de 3 aprilie 2016 ca Mihaela Nicola lucreaza pentru SRI si Laura Codruta Kovesi. Dupa publicarea articolului “EXPLOZIV/ Firma fiicei unui fost securist lucrează pentru SRI şi Kovesi”, Mihaela Nicola a actionat in judecata Flux24 cerand instantei sa dea un ordin prin care articolul sa fie scos de pe site. Instanta a decis, in schimb, ca articolul sa nu fie scos.

EXPLOZIV/ Firma fiicei unui fost securist lucrează pentru SRI şi Kovesi

Relatia Mihaela Nicola – SRI si acoperitii si din presa Pe data de 6 august 2016 Traian Basescu a scris pe Facebook ca Mihaela Nicola, “piarista SRI-ului”, s-ar ocupa de “gradatii” din presa.

Afirmatia lui Traian Basescu confirma stirea publicata de Flux24 in premiera ca Mihaela Nicola si The Group s-au ocupat de rebranduirea imaginii SRI-ului.

Informatia despre implicarea Mihaelei Nicola si The Group in rebranduirea imaginii SRI-ului a fost facuta publica pe data de 3 aprilie 2016 de doi fosti ofiteri SRI, Adrian Radu şi Daniel Florea, la postul Unde.tv si preluata de Flux24.

“Tatal doamnei Nicola este securist”, a afirmat Daniel Florea in cadrul emisiunii din data de 3 aprilie 2016 de pe unde.tv.Fostul ofiter SRI Adrian Radu a vorbit despre implicarea Mihaelei Nicola si The Group in rebranduirea SRI si intr-o scrisoare adresata presedintelui Iohannis pe data de 5 mai 2015.

“Care este suma plătită de SRI din bani publici şi/sau alte activităţi, în anul 2012, pentru rebranduirea SRI şi sondajele de opinie realizate de firma The Group patronată de Mihaela Nicola?(Anul 2012 a fost un an de criză, fapt ce a fost declarat de toate guvernele care au condus România. În aceste condiţii, de unde a avut SRI-ul bani pentru rebranduire şi (deontologii pot să verifice singuri din declaraţia 359 a firmei The Group), de unde au venit banii plătiţi drept contract pentru care SRI-ul a fost rebranduit.Se cunoaşte pe piaţa publicitară faptul că firma în cauză este una din cele mai scumpe firme, iar doamna Nicola Mihaela este fiica unui fost ofiţer de securitate – lucru pe care îl afirmă inclusiv Florian Coldea într-o videoconferinţă cu toată ţara, în cadrul sistemului)”, a spus Adrian Radu in scrisoarea catre Iohannia.

Flux24 a descoperit in premiera ca Mihela Nicola este colaborator al revistei de specialitate a SRI, unde a scris mai multe articole. Intr-unul dintre articole aceasta a dezvaluit cum facea focus grupuri cu ocazia rebrandingului.

Relatia Mihaela Nicola – Laura Codruta Kovesi/DNA

In cadrul aceleiasi emisiuni din 3 aprilie 2016, Chris Terhes – presedintele Coalitiei romanilor din SUA pentru combaterea coruptiei –, auzindu-i pe cei doi fosti ofiteri SRI vorbind despre firma The Group care a facut rebranduirea SRI-ului, a afirmat ca „surse din justitie” i-au spus ca The Group se ocupa si de PR-ul doamnei Kovesi.

Informatia a fost confirmata pe data de 4 septembrie 2016 de Traian Basescu.

Prezentam in continuare transcriptul acelei parti din emisiune din 3 aprilie:

Vorbind despre rebranduirea SRI-ului,

“Daniel Florea a spus: The Group a fost acolo.

Robert Turcescu, Adrian Radu: Aaaaaaaaa…..

Chris Terhes: Numai un pic, despre ce firma de PR e vorba?

Robert Turcescu, Adrian Radu: The Group.

Robert Turcescu: Mihaela Nicola. Adrian Nastase. Va aduceti aminte…

Daniel Florea: Tatal doamnei Nicola este securist.

Chris Terhes: Numai o secunda, ca aici este o chestie interesanta. Sunteti sigur ca e The Group?

Adrian Radu: Da, bineinteles.

Daniel Florea: Da, sigur, eram inca in interior.

Chris Terhes: Stiti de ce spun asta? … Pentru ca din datele pe care noi le avem aici, se pare ca firma de PR, care-i face PR doamnei Kovesi, este aceasi firma, The Group.

Robert Turcescu: De PR? Pai ce, doamna Kovesi are PR?

Chris Terhes: Mai verificati informatia. Cel putin noua asa ni s-a spus.

Robert Turcescu: Hai sa nu o lasam asa. Aveti informatii deci stati putin, stati stati stati, stati…

Robert Turcescu: Asta mi se pare foarte interesant. Asta este bomba. Deci domnul Daniel Florea, in perioada in care era activ (in SRI), spune asa, ca firma The Group a doamnei Mihaela Nicola si a sotului doamnei Nicola – doamna Nicola a avut niste probleme la un moment dat, va aduceti aminte in dosarele lui Adrian Nastase pe vremuri, si asa mai departe -, alminteri firma foarte mare, The Group este firma care…

Daniel Florea: Care nu face nimic gratis.

Robert Turcescu: Pai cum sa faca gratis?

Daniel Florea: Pai atunci eu intreb de nebun?

Robert Turcescu: Pai atunci sa somam SRI sa nege sau sa confirme daca The Group este firma care a asigurat rebranduirea Serviciului Roman de Informatii, cat a costat rebranduirea Serviului Roman de Informatii si spuneti dumneavoastra ca tatal doamnei Mihaela Nicola este…

Adrian Radu: Securist.

Daniel Florea: fost lucrat al Securitatii.

Robert Turcescu: lucrator al Securitatii.

Robert Turcescu: Iar domnul Terhes aici vine cu o alta bomba, si cand a auzit de The Group i-au fluturat urechile, si a zis ia stati stati putin ca… doamna Kovesi spuneti ar avea PR-ul asigurat de firma The Group.

Chris Terhes: Mai multe surse din justitie mi-au spus acest lucru. Vom mai verifica. Oricum informatia e publica.

Robert Turcescu: O sa primim un raspuns din ala in care doamna Kovesi spune ca nu se ocupa nimeni  de PR. De ce ar avea doamna Kovesi de PR?

Chris Terhes: De ce nu?

Robert Turcescu: Doamna Kovesi personal sau DNA?

Chris Terhes: Aici va trebui sa clarificam povestea aceasta. Sursele pe care le am si informatiile pe care le-am primit confirma acest lucru. Deci din mai multe surse, independente una de alta, spun acelasi lucru. Si asta nu e de azi de ieri, e de o vreme buna. “

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img