spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăExterneExplozie la Harkov, în estul Ucrainei, la un marș patriotic: cel puțin...

Explozie la Harkov, în estul Ucrainei, la un marș patriotic: cel puțin trei morți și peste zece răniți

-

Trei persoane au fost ucise -între care un polițist și un militant proeuropean – și alte peste zece rănite în explozia unei bombe la un marș patriotic la Harkov, oraș din estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului și situat la circa 200 km de zona de conflict între forțele guvernamentale ucrainene și rebelii proruși, relatează AFP și Unian, citând Parchetul regional, transmite Agerpres.
„Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit și peste zece au fost rănite”, a indicat Vita Dubovik, purtătoarea de cuvânt a procurorului general. Un corespondent AFP în teren a văzut două trupuri așezate direct pe pământ, la aproximativ douăzeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul național ucrainean.
„Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piața Independenței. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilor”, a afirmat un martor, potrivit căruia la marș participau în jur de 500 de persoane.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...