spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăActualitateExplozie de decese sub 65 de ani fără legătură cu COVID

Explozie de decese sub 65 de ani fără legătură cu COVID

-

În ultima vreme asistăm la o explozie de decese sub 65 de ani. Oameni care cad pur și simplu din picioare și nu mai pot fi salvați, despre care aflăm apoi că „li s-a făcut rău brusc”. Oameni sănătoși, tineri, sportivi, care mor secerați. Dar Covid nu are nicio legătură, se spune într-un material publicat pe blogul jurnalistului Nicola Porro, nicolaporro.it, scrie Gazeta Românească din Italia.

O confirmare a acestui fenomen a venit de la o mare companie de asigurări din SUA.Datele companiei de asigurări din Statele Unite vine vestea că CEO-ul companiei de asigurări OneAmerica, Scott Davidson, a spus că actualele rate ale mortalității sunt „cele mai mari văzute vreodată în istoria acestui sector, și nu numai la OneAmerica”: au crescut acum cu 40 % față de nivelurile pre-pandemice în rândul persoanelor de vârstă activă.Davidson a adăugat că nu vârstnicii mor, ci „în principal persoane în vârstă de muncă, între 18 și 64 de ani”.

„Doar pentru a vă face o idee cât de grav este aceasta – a spus el – o catastrofă de trei sigma, adică una dintre cele care au loc o dată la 200 de ani, ar presupune o creștere de 10% față de valoarea pre-pandemie, deci 40% este o valoare fără precedent.”

Cu alte cuvinte, în Statele Unite în această perioadă există o mortalitate excepțională: ceva o provoacă și CEO-ul Davidson nu face nicio ipoteză. Cauza decesului este de puțin interes pentru companiile de asigurări de viață: ceea ce contează este că asiguratul a decedat și apoi estimările de mortalitate pentru a ajusta costul primelor.

Davidson a spus, totuși, că în majoritatea cererilor de despăgubire pentru moarte, decesul nu este clasificat drept „Covid”. „Certificatul lor de deces nu spune Covid în majoritatea cazurilor, dar decesele au crescut în număr enorm.”

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...