spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeEXPLODEAZĂ BUBOIUL DE LA FRF: DIICOT confirmă că cercetează ”grupul infracțional”...

EXPLODEAZĂ BUBOIUL DE LA FRF: DIICOT confirmă că cercetează ”grupul infracțional” de la Federația Română de Fotbal

-

Pe rolul DIICOT se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat”, a precizat Parchetul Anti Mafia la cererea Gazetei Sporturilor dacă se cercetează activitatea de la Federația Română de Fotbal.

- Reclama -

Pe parcursul toamnei anului trecut, Gazeta Sporturilor a intrat în posesia mai multor informații conform cărora pragul sediului Federației Române de Fotbal ar fi fost trecut de mai mulți angajați de la DIICOT, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Gazeta Sporturilor a aflat că DIICOT ar fi ridicat mai multe documente de la Casa Fotbalului, în urma câtorva vizite pe care angajații acestei Direcții de Investigare le-au făcut la sediul FRF de lângă Arena Națională.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”
Mailul adresat de DIICOT către GSP, pe 11 decembrie 2019

Răspunsul DIICOT este semnat și ștampilat de procurorul-șef al biroului de informare și relații publice. Ordonanța de începere a urmăririi penale in rem presupune, conform practicii judiciare, că încă nu se știe cine este făptuitorul, însă există o faptă de natură penală, iar pentru găsirea persoanei responsabile este nevoie de cercetări suplimentare.

Cei de la DIICOT nu au oferit detalii și despre cauza pe care o investighează, însă informațiile inițiale ale ziarului indică faptul că ar fi vorba despre modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an. O bună parte din bani ar fi fost utilizați de cei din Federație pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu, din startul anului 2018. În luna aprilie a acelui an, Burleanu a câștigat al doilea său mandat în fruntea FRF. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img