spot_img
8.8 C
București
luni, noiembrie 4, 2024
AcasăDezvaluiriExplicații HALUCINANTE în scandalul în care profesorii pot deveni DIRECTORI, deși NU...

Explicații HALUCINANTE în scandalul în care profesorii pot deveni DIRECTORI, deși NU au promovat concursul: ”Sunt PROFESORI care au luat NOTA 2 la concurs”

-

- Reclama -

Fostul Ministru tehnocrat al Educației, Mircea Dumitru, a reușit în 2016 să organizeze un concurs pentru posturile de directori și directori adjuncți de școli, după ani întregi în care pe aceste funcții au ajuns mai mult oameni susținuți de diversele partidele care s-au perindat pe la putere. Nici bine nu și-a ocupat fotoliul de Ministru al Educației că succesorul lui, Pavel Năstase, a decis din pix că profesorii care nu au reușit să promoveze concursul sau care nici nu au catadicsit să vină la examen pot ocupa posturile rămase vacante de director de școli, transmite B1.

- Reclama -

”Ne puteam aștepta la această hotărâre, atâta timp cât concursul nu a fost întâmpinat cu prea mult entuziasm încă de când a fost anunțat. Mulți oameni nu înțeleg că legea trebuie respectată și că nu este doar o forma fără fond. Ce am încercat a fost să creăm o formă de evaluare și selectare a directorilor școlilor, care să permită profesionalizarea managementului școlar. După ce s-a încheiat ultima fază a concursului, au constatat că sunt câteva sute de directori în funcție care fie nu s-au înscris la concurs, pentru că nu au avut încredere în această formă de evaluare și chiar l-au sabotat direct, fie, și mai grav, nu au reușit să treacă de probele de concurs. Când au văzut că există câteva sute de oameni care au cerut Guvernului și partidului să rezolve această problemă, au derogat de la metodologie și să accepte ca acești oameni să conducă școlile, subminând întregul concurs care a fost organizat corect”, a reacționat, pentru republica.ro, Mircea Dumitru.

- Advertisement -

Liviu Pop, cunoscut pentru faptul că a încercat cu disperare să ascundă plagiatul dovedit al lui Victor Ponta pe vremea în care el însuși era Ministru al Educației, a ajuns acum secretar de stat și a explicat pentru republica.ro motivele pentru care incompetența a ajuns să fie premiată.

”Și dacă nu e nimeni care vrea să fie director în școală, ce facem? Pe cine punem dacă nimeni nu vrea să fie director în scoală? Spuneți-mi cum punem un director dacă nu vrea nimeni. Îmi dați soluția?”, a fost răspunsul lui Pop.

- Advertisement -

”664 de unități școlare nu aveau directori sau directori adjuncți. Luni începe școala, cine conduce acea școală? Și atunci s-a dat această derogare pentru cele 664 de unități școlare în care nu există directori și directori ajuncți în baza metodologiei pe care a făcut-o ministerul. Am lăsat la latitudinea inspectoratelor școlare în baza derogării să analizeze fiecare caz în parte. Dacă nu vor reuși nici după această derogare să ocupe posturile de director, luni vom avea o videoconferință în care vom găsi punctual soluții, la școala X, școala Y, școala Z”, a mai explicat Pop.

La rândul său, chiar Ministrul care a luat decizia a venit cu o explicație halucinantă.

Pavel Năstase, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că a primit sesizări din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit cărora constituie discriminare o notă a fostului ministru Mircea Dumitru, prin care se interzicea ca, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după concurs, să fie numite persoane care au ocupat aceste funcţii în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

”Se consideră o discriminare. După ce nu mai eşti pe funcţie de ce nu ai putea să participi la aceste nominalizări?”, a mai spus Pavel Năstase.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img