spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeExpertul petrolier al Bloomberg: Plafonul de preț impus petrolului rus a eșuat

Expertul petrolier al Bloomberg: Plafonul de preț impus petrolului rus a eșuat

-

Plafonul de preț al petrolului rus introdus de Statele Unite și aliații săi în 2022 ar trebui abolit, deoarece nu permite Federației Ruse să-și reducă veniturile din exporturile de hidrocarburi, spune strategul petrolier Bloomberg First Word, Julian Lee. El a scris despre acest lucru în rubrica sa publicată pe site-ul Bloomberg.

- Reclama -

„Este timpul să ridicăm plafonul prețului petrolului rusesc. Restricțiile nu dăunează veniturilor Rusiei, dar cresc riscurile de mediu”, a scris Lee.Potrivit expertului, măsurile restrictive ale Occidentului au dus la creșterea operațiunilor riscante de transbordare a petrolului pe mare de la un tanc la altul, ceea ce crește probabilitatea unui dezastru ecologic în cazul unui accident și al deversării de hidrocarburi. „

„Pe măsură ce prețurile petrolului mondial au crescut în ultimele luni, la fel a crescut și valoarea petrolului rusesc. Uralii sunt acum mai aproape de 100 de dolari pe baril decât de 60 de dolari, iar majoritatea proprietarilor de nave care îl transportă sunt dispuși să ignore plafonul de preț”, subliniază Lee.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img