Expertele arestate de DNA în cazul Marian Oprișan ACHITATE DEFINITIV

0
234

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in 13 aprilie 2017, achitarea definitiva a expertelor Ileana Roxana Cernea si Elena Valentina Musuoriu din dosarul lui Marian Oprișan. Cernea fusese trimisa in judecata pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual, iar Musuroiu pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si complicitate la abuz in serviciu. Alaturi de cele doua, DNA l-a trimis in judecata si pe expertul Liviu Macovei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, care fusese achitat inca de la fond, de Tribunalul Bucuresti, scrie Lumea Justiției.

Concret, in 25 octombrie 2016, la Tribunalul Bucuresti, Ileana Cernea si Elena Valentina Musuroiu au fost condamnate la cate 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, respectiv complicitate la abuz in serviciu. In schimb, cele doua fusesera achitate pentru celelalte infractiuni.

Expertele Ileana Cernea si Elena Valentina Musuroiu au fost umilite public, asa cum s-a intamplat cu alti inculpati, dupa metoda brevetata de DNA-ul Laurei Kovesi. Cele doua au fost saltate intr-o zi de sambata, 10 ianuarie 2015, defilate in catuse si apoi aruncate dupa gratii. Si dupa gratii au ramas mai bine de o luna de zile, mai exact intre 10 ianuarie 2015 si 13 februarie 2015.