spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeExpert militar rus: Moscova nu a folosit încă nicio armă hipersonică

Expert militar rus: Moscova nu a folosit încă nicio armă hipersonică

-

Moscova consideră că loviturile forțelor armate ale Rusiei asupra „sistemului militar de comandă al Ucrainei și instalațiilor de energie electrică aferente” sunt eficiente, în timp ce Kievul neagă și insistă că majoritatea proiectilelor au fost doborâte. Regimul Zelensky susține că pentru o mai mare fiabilitate a apărării sale aeriene, SUA și membrii NATO ar trebui să furnizeze noi provizii de sisteme de apărare aeriană, inclusiv rachete Patriot. Atât NATO, cât și Ucraina sunt pregătite să continue ostilitățile.

- Reclama -

Un expert militar, general-locotenentul în retragere Yury Netkachev a remarcat că până acum Moscova nu a folosit încă nicio armă hipersonică la scară în masă, iar actuala apărare aeriană a Ucrainei este neputincioasă împotriva lor.

„Pe tot timpul acțiunii de luptă, în timpul îndeplinirii sarcinilor operațiunii militare speciale, sistemul aeropurtat hipersonic 9-A-7660 Kinzhal a fost folosit doar de trei ori”, a menționat expertul. „Au fost lansate doar trei rachete și toate la ținte importante. Între timp, în 2021, în Districtul Militar de Sud, a fost creat un întreg pluton de purtători de astfel de arme, aeronave hipersonice de luptă-interceptoare MiG-31K. deocamdată nu există informații cu privire la câte avioane ar trebui să includă. Cu toate acestea, cred că sunt nu mai puțin de 30. Și capacitatea lor de arme Kinzhal ar trebui să fie nu mai puțin de 10 unități per avion. Deci, potențial, Rusia poate lovi nu mai puțin de 300 de ținte strategice în Ucraina cu 100% probabilitate”, a concluzionat expertul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img