spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeExpert în politica Vaticanului: Papa exasperat de Zelenski

Expert în politica Vaticanului: Papa exasperat de Zelenski

-

Jurnalistul Marco Politi, expert în politica Vaticanului, a declarat că Papa Francisc este nemulțumit de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski din cauza presiunii pe care acesta o exercită în privința susținerii Kievului. Potrivit lui Politi, Zelenski continuă să îl preseze pe Francisc, încercând să-l determine să vină la Kiev, dar Papa nu vrea să viziteze capitala ucraineană, fără a poposi la Moscova. O luptă de culise care se duce deja de câteva luni.

- Reclama -

Papa Francisc și-a anunțat intenția de a vizita Rusia după deplasarea în Canada încă din luna iulie. La acea dată, el a spus că întâlnirea cu președintele Vladimir Putin ”va contribui la cauza păcii”. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a că încă să nu s-a ajuns la nici o înțelegere concretă.

În iunie, Papa Francisc a estimat că actualul conflict din Ucraina putea fi provocat și a îndemnat să se renunțe la a împărți pe oameni în ”buni și răi”. ”Unii mi-ar putea spune că sunt pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin. Dar nu este așa. Ar fi un mod simplist și greșit de a afirma așa ceva”, a adăugat, atunci, Suveranul Pontif.

Politi colaborează în mod regulat cu ABC, CNN, BBC și alte rețele internaționale. Împreună cu Carl Bernstein, câștigătorul Premiului Pulitzer, a scris o biografie bestseller a lui Ioan Paul al II-lea, publicată în numeroase țări din Europa și America. Editorialist al lui Fatto Quotidiano, Politi s-a ocupat de chestiuni legate de Vatican și religioase din 1971. După ce a lucrat la Il Messaggero, între 1987 și 1993 a fost corespondent la Moscova pentru La Repubblica; în acea perioadă a fondat asociația corespondenților străini al cărei președinte a fost de două ori.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...