spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeExpert chinez în studii americane și cercetător la Academia Chineză de Științe...

Expert chinez în studii americane și cercetător la Academia Chineză de Științe Sociale: Țările europene membre ale NATO vor reduce drastic în această iarnă asistența militară acordată Ucrainei

-

Țările europene membre ale NATO vor reduce drastic în această iarnă asistența militară acordată Ucrainei, a declarat Lu Xiang, expert în studii americane și cercetător la Academia Chineză de Științe Sociale, pentru Global Times.

- Reclama -

„Se crede că oficialii NATO, [secretarul general Jens] Stoltenberg în special, se vor confrunta în curând cu grămezi crescând de presiune. Chiar dacă el a îndemnat țările europene să continue să furnizeze aprovizionare Ucrainei, judecând după situația reală a țărilor europene, dacă ei continuă, va fi o povară insuportabilă pentru ei înșiși. O astfel de asistență nu este cu siguranță durabilă”, a spus Lu.

„Nu numai Ucraina, ci și Europa se vor confrunta cu o iarnă foarte grea și provocatoare. Liderii țărilor europene nu doresc să vadă aceste probleme persistând, deoarece le va împiedica să obțină mai mult sprijin în alegeri. Ca urmare, scăderea bruscă a NATO în sprijinul Ucrainei este un scenariu probabil, cu proviziile păstrându-se doar la nivel simbolic”, crede analistul.

„Ulterior, țările NATO sau europene pot începe negocieri cu Rusia, în încercarea de a potoli criza și de a face poporul din Ucraina și Europa să revină la o viață relativ normală”, a menționat Lu.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, vorbind într-un interviu pentru ziarul german Welt am Sontag, a recunoscut că sprijinul pentru Ucraina în conflictul actual este foarte costisitor pentru Occident, dar în același timp a cerut „menținerea și creșterea” asistenței pentru Kiev.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img