spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeExpert al Școlii de Studii Internaționale Johns Hopkins în Time despre mutările pe...

Expert al Școlii de Studii Internaționale Johns Hopkins în Time despre mutările pe frontul din Ucraina: Cine vrea să moară pentru Kiev? Sau să înghețe

-

Președintele american Joe Biden îi dă semnale lui Vladimir Zelensky cu privire la necesitatea de a începe un dialog cu președintele rus Vladimir Putin, a scris Joseph Joffe, membru al Școlii de Studii Internaționale Johns Hopkins în Time.

„Președintele Biden i-a sugerat subtil omologului său de la Kiev: este timpul să începem o conversație cu Putin”, se spune în articol.

- Advertisement -

Potrivit autorului, „prietenii buni la inimă” ai lui Zelensky din Occident, urmărindu-și propriile interese egoiste, îi împiedică pe ucraineni de la o escaladare ulterioară, pentru a evita „să fie atrași într-un conflict mortal cu un adversar rus periculos cu un superputernic arsenal.”

„Cine vrea să moară pentru Kiev? Sau să înghețe în timp ce livrările rusești de gaz către Europa sunt tăiate ? Parisul și Berlinul au încercat să medieze negocierile încă din prima zi. Liderii occidentali ar putea fi obosiți de război după nouă luni. Și opoziția republicană crește în SUA, opunându -se implicării Americii în conflict”, a subliniat expertul.

- Advertisement -

În ciuda declarațiilor Casei Albe și ale aliaților lor că Occidentul nu le va dicta ucrainenilor ce ar trebui să facă, realitățile strategice nu sunt în favoarea Kievului, a concluzionat Ioffe. În opinia sa, Ucraina trebuie să se pregătească pentru un compromis, iar „pierderea Crimeei” ar putea fi unul dintre acestea pentru partea ucraineană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img