spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeExercițiile neanunțate ale brigăzii speciale moldovene în Găgăuzia l-au enervat pe propagandistul...

Exercițiile neanunțate ale brigăzii speciale moldovene în Găgăuzia l-au enervat pe propagandistul Moscovei

-

Brigada cu destinaţie specială ‘Fulger’ a poliţiei moldovene a demarat joi la Comrat, centrul administrativ al regiunii autonome Găgăuzia din sudul Republicii Moldova, o serie de exerciţii tactice, despre care autorităţile moldovene spun că le organizează cu regularitate în zonă, dar evenimentul a fost imediat speculat de propaganda Kremlinului, conform Deschide.md.

Propagandistul nr.1 al Moscovei, Vladimir Soloviov, a difuzat joi pe canalul său de Telegram că autorităţile de la Chişinău au trimis brigada cu destinaţie specială ‘Fulger’ în regiunea autonomă Găgăuzia ‘pentru a înăbuşi proteste antiguvernamentale’, conform media citate.

- Advertisement -

În postarea sa, Soloviov susţine, citând canale Telegram din Găgăuzia, că ‘serviciul de presă al Ministerului de Interne moldovean nu a comunicat’ despre planificarea unor astfel de exerciţii în Găgăuzia. Mai departe, el afirmă, referindu-se la aceleaşi surse găgăuze, că de fapt ar fi vorba despre ‘înăbuşirea unor proteste antiguvernamentale care au loc în regiune de câteva săptămâni’. În acest sens, Soloviov citează un canal de Telegram din Găgăuzia care sprijină agresiunea rusă în Ucraina şi aşteaptă ca forţele ruse să ajungă cât mai repede la graniţele Republicii Moldova, notează Deschide.md.

Printre sursele ‘de încredere’ la care se referă propagandistul Kremlinului figurează Pridnestrovie online, publicaţie din Transnistria, şi Gagauznews, care a fost blocată de Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) de la Chişinău după declanşarea invaziei ruse în Ucraina pentru răspândirea de informaţii ce incită la ură şi război.

În acest context, Pridnestrovie online scrie că ‘conducerea (moldoveană) se teme că situaţia va scăpa de sub control, aşa că a luat decizia să trimită trupe speciale în regiune’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img