spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/DECONSPIRĂM ÎNCĂ UN „ACOPERIT”: ZÂNZANIE ÎN SRI Prahova

EXCLUSIV/DECONSPIRĂM ÎNCĂ UN „ACOPERIT”: ZÂNZANIE ÎN SRI Prahova

-

INVESTIGAȚIE COMUNĂ FLUX 24 ȘI INCISIV DE PRAHOVA: 

- Reclama -

Fostul procuror DNA, Negulescu Mircea, cunoscut, mai ales, după porecla „PORTOCALĂ” şi, mai recent, „ZDREANŢĂ”, continuă încă să fie pe prima pagină a unor publicaţii şi chiar să facă subiect de breaking news, fie evocat de deputata de Prahova, Andreea Cosma, fie ca urmare a apariţiei unor noi înregistrări audio şocante cu el.

Până în prezent, cvasi-totalitatea mijloacelor media au ca numitor comun ideea că, printre alte tâmpenii, acest magistrat complet dezaxat (moral şi profesional) a colaborat cu SRI-ul, sprijinindu-l abuziv în diferite cazuri, ori a fost ajutat de ofiţerii acestuia să construiască dosare şi să ticluiască probe, motiv pentru care ar fi şi exonerat acum de orice răspundere disciplinară şi penală.

Noi, însă, privind cu ochi mai de cunoscători (scuzaţi-ne lipsa de modestie!) istoricul tenebros al cauzelor instrumentate de „PORTOCALĂ” şi al dosarelor deschise de două colege de parchet, la insistenţele şi presiunile sale (Răileanu şi Deaconu, de exemplu), am ajuns la concluzia plauzibilă că – pe lângă distrugerea imaginii şi credibilităţii DNA – „ZDREANŢĂ”  a maculat, conştient (intenţionat) sau nu, şi blazonul SRI, prezentându-i pe unii din foştii săi ofiţeri, la vedere sau acoperiţi, în postura de penali. Culmea este că majoritatea acestora au sesizat chiar SRI-ul despre abuzurile şi ilegalităţile lui Negulescu!!

Să ne explicăm şi să o luăm pe rând:

  • I-a făcut dosar penal, l-a arestat şi trimis în judecată pe fostul procuror-general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Tudose Liviu, despre care toată presa a vuit că a fost ofiţer acoperit;
  • I-a făcut dosar penal şi l-a percheziţionat cu mascaţii pe mr. SRI (r) Daniel Florea, căruia, anterior, în timp ce era activ, lucrând pe linie de contrainformaţii interne, i-a telefonat greşit şi l-a pus să scrie după dictare nişte „avioane” pe care, de fapt, dorea să i le transmită col. SRI Ştefan Titus; Florea a raportat incidentul de securitate conducerii SRI, dar tot el a fost trecut în rezervă;
  • „la pachet”, atunci, în ianuarie 2016, în acelaşi dosar penal, au mai fost percheziţionaţi aiurea alţi doi ofiţeri SRI (de puţin timp trecuţi în rezervă, col. Gulianu Florin şi mr. P. S.) care, nici ei, nu au tolerat abuzurile lui Negulescu, raportându-le ierarhic;
  • După păţania cu telefonul dat eronat lui Florea, şi col. Ştefan Titus a început să se simtă cam rău, astfel că, brusc, s-a pensionat prin 2016, deşi mai avea mulţi ani de activitate în faţă până „să-l dea calculatorul afară”.

Un alt exemplu ar fi al lui Toader Cristinel, fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti, care l-a „raportat” verbal şi în scris pe procurorul Negulescu Mircea, colonelului Iancu Sabin, pe vremea aceea şef al SRI Prahova, pentru fapte incompatibile cu functia de procuror, colaborator al S.R.I. Prahova, precum si interferenta imorala si ilegala  cu judecatori din Tribunalul Prahova si Curtea de Apel. Pe langa alte plangeri si sesizari, Cristinel Toader al nostru, cel cu ochii albastri, l-a „raportat” pe „PORTOCALA” si lui Tudose Liviu (probabil ca, de la „acoperit” la…”acoperit”, la grad mai mare).

Numai că, la prima vedere, Toader nu s-ar încadra pe „profil”.

Când colo, măi să fie!! Văzându-i CV-ul am avut o revelaţie (hai, două!):

  • acesta a deţinut numai funcţii de şef: director al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Prahova; comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova; director general al Poliţiei Locale Ploieşti şi – cireaşa de pe tort –
  • este absolvent al programului postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă „Colegiul Naţional de Informaţii” si al cursurilor de masterat „Managementul informatiilor de securitate nationala”, ambele din cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, instituţie de învăţământ superior a … Serviciului Român de Informaţii !

Eee, aşa da, măi domnule Toader, parcă şi matale mai vii de acasă! Nu de alta, dar nu pricepeam ce cauţi în rând cu acoperiţii şi descoperiţii ăia, dilemă care, dacă nu am fi desluşit-o, ne-ar fi măcinat mult timp nervii şi asta nu ne-ar fi făcut bine la sănătate.

Deh, să fie într-un ceas bun şi să sperăm că măcar instanţele de judecată să repare greşelile făcute, cu voie sau fără de voie, de Negulescu care va ajunge, probabil, la randul sau, pe „mana” judecatorilor pe care ii santaja sau ii presa prin diferite „metode” deja cunoscute in acest mediu. Vom „monitoriza” pe judecatorii aflati in sfera sa de influenta si vom reveni cu noi dezvaluiri. (Cerasela N.).

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...