spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Vicepremierului Viorel Ștefan i s-au refuzat întâlniri cheie la Bruxelles/ UPDATE:...

EXCLUSIV/ Vicepremierului Viorel Ștefan i s-au refuzat întâlniri cheie la Bruxelles/ UPDATE: REACȚIA GUVERNULUI: PURE SPECULAȚII

-

Vicepremierul României, Viorel Ștefan, care se ocupă de afaceri fiscale și economice, nu a reușit să obțină întâlniri oficiale la Bruxelles cu comisarii europeni responsabili de marile sectoare economice, au declarat surse guvernamentale pentru Business Review. Vizita sa la Bruxelles va începe în 17 mai, potrivit surselor guvernamentale.

- Reclama -

Viorel Ștefan, fost ministru al Finanțelor în 2017 și actualul vicepremier în guvern, va efectua o vizită la Bruxelles săptămâna aceasta și a încercat să organizeze întâlniri oficiale pe 18 mai cu comisarii importanți din UE însărcinați cu afacerile fiscale și economice ale Uniunii .

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene pentru euro și dialogul social, responsabil de stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, și Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, fiscalitate și vamă, au refuzat să se întâlnească cu vicepremierul României, au spus surse pentru  Business Review.

Singurul comisar european care a acceptat să-l întâlnească pe Viorel Ștefan este Corina Cretu, reprezentând România în Comisia Europeană, responsabilă de politica regională.

UPDATE, REACȚIA GUVERNULUI:

Ca reacție la informațiile apărute în spațiul public referitoare la vizita viceprim-ministrului Viorel Ștefan la Bruxelles, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă facă următoarele precizări:

Domnul viceprim-ministru Viorel Ștefan a avut stabilită încă din data de 7 mai a.c. o întrevedere cu comisarul european pentru Concurență, Magrethe Vestager, pentru a discuta situatia Sidex Galati, urmare adoptarii de către Comisia Europeană a deciziei de autorizare condiționată în cazul concentrării economice privind preluarea Ilva de către ArcelorMittal, dar și a altor cazuri cu impact pentru economia românească.

Informațiile apărute cu privire la celelalte componente ale programului apărute în presă sunt pure speculații.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...