spot_img
1.5 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizeEXCLUSIV/Unul din șefii Organizației Mondiale a Sănătății declară că OMS se pregătește...

EXCLUSIV/Unul din șefii Organizației Mondiale a Sănătății declară că OMS se pregătește să anunțe că COVID 19 nu e mai pandemie globală, ci endemie controlabilă

-

Dr Dorit Nitzan, unul din sefii Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat în exclusivitate intr-un interviu acordat jurnalistului israelian Attila Somfalvi de la Ynet.co.il, cel mai mare site israelian, și colaborator FLUX 24 că organizația se pregătește să anunțe că COVID 19 nu e mai pandemie globală, ci endemie controlabilă.

- Reclama -

De asemenea, ea a mai declarat că OMS că încă nu recomandă a treia doză de vaccin, dar că recomandă vaccinul, și că nu crede în lockdown.

„Urmarim și invatam mult de la Israel”, a declarat Nitzan. „Credem ca guvernul israelian actioneaza bine, si suntem multumiti de pasii facuti, Inca nu recomandam in mod oficial al treilea vaccin, dar o s-o facem. Urmeaza si acest pas. Vaccinul este foarte sigur, nu este nici o problema de siguranta vis a vis de a treia doză. Inca nu recomandam deoarece sunt tari care nu au primit inca primul si al doilea vaccin”, a mai spus ea.

„OMS este impotriva acestei masuri (n.red-lockdown). Lockdown e ultimatul pas care trebuie facut”, a mai spus Nitzan.

Dr. Dorit Nitzan este director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. S-a alăturat Diviziei OMS pentru Boli Transmisibile și Urgențe Sanitare în calitate de coordonator, operațiuni de sănătate și urgențe în 2016. Conduce operațiunile de urgență din cadrul Programului OMS pentru situații de urgență, acoperind prevenirea, pregătirea, răspunsul și recuperarea. S-a alăturat pentru prima oară OMS în 2005 ca manager al serviciilor de sănătate publică din sud-estul Europei și mai târziu ca șef de birouri și reprezentant în Serbia și Ucraina. Anterior, ea a fost responsabilă cu Administrația Alimentară și Nutritivă din Ministerul Sănătății din Israel. Deține o licență în nutriție la Universitatea Ebraică din Ierusalim, o diplomă în medicină la Universitatea din Tel Aviv și un master în sănătate publică și epidemiologie la Universitatea Columbia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img