spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
Acasă#FreeIranEXCLUSIV/ Unul din killerii de la Teheran arestat într-un spital din București...

EXCLUSIV/ Unul din killerii de la Teheran arestat într-un spital din București în urma unei operațiuni a Ambasadei Iranului

-

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Justiție iranian a anunțat, sâmbătă, că Interpol l-a reținut pe Gholamreza Mansouri, fost procuror și judecător iranian, în România. Acesta este acuzat de încălcarea drepturilor omului de către opoziția iraniană, dar este, de asemenea, unul dintre inculpați într-un caz recent de corupție la vârf în Iran. Mansouri a fugit recent în Europa și era dat în căutare prin Interpol, anunță Radio Farda și Tehran Times.

Purtătorul de cuvânt al Justiției de la Teheran, Gholam-Hossein Esmaili, a declarat că extrădarea lui Mansouri nu este posibilă deocamdată din cauza restricțiilor coronavirusului, dar că acesta va fi trimis în Iran și judecat pentru corupție. El a mai spus unei rețele locale de știri că Iranul a solicitat arestarea prin intermediul Interpolului.

Într-un videoclip publicat vineri pe social media, un bărbat care s-a prezentat ca nepotul lui Mansouri, Saeed Mansouri, a declarat că unchiul său a plecat în România pe 10 iunie, unde s-a prezentat la ambasada Iranului din București.

Potrivit nepotului, Mansouri a fost dus la un spital de personalul ambasadei după ce s-a simțit rău.Apoi a fost arestat în spital de poliția română care l-a predat Interpolului, a spus el. Dacă această versiune a evenimentelor este adevărată este posibil ca ambasada să fi anunțat Poliția Română despre locul unde se află Mansouri.

La începutul acestei săptămâni, mulți activiști iranieni au susținut că acesta s-ar afla în Germania. Ministerul german de externe a declarat însă că nu a emis o viză pentru Mansouri și nu a fost informat despre locul unde se află. Mansouri ar fi putut călători în Germania cu o viză Schengen. Sâmbătă, însă, purtătorul de cuvânt al Justiției de la Teheran a declarat că Mansouri a fost arestat în România.

Jurnaliști iranieni și activiști pentru drepturile omului doresc ca Mansouri să fie judecat în Germania sau într-o altă țară europeană pentru încălcările grave ale drepturilor omului, inclusiv arestarea și tortura jurnaliștilor.

Apropiat al regimului ayatolahilor pentru rolul său în condamnarea adversarilor politici ai regimului iranian acesta a fugit din Iran după ce a fost inculpat într-un dosar răsunător de corupție.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img