spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Universitatea SRI

EXCLUSIV/ Universitatea SRI

-

INVESTIGAȚIE COMUNĂ INCISIV DE PRAHOVA ȘI FLUX 24:

- Reclama -

Rectorul Mihai Pascu Coloja de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti este “sursa” celebrului col. CROITORU DANIEL, fost sef Sector Contraspionaj, in prezent sef Sector Prevenire si Combatere Terorism in cadrul DJI Prahova, aflat in subordinea SRI.

- Advertisement -

Dar neobositul rector care a girat lucrarea stiintifica ale unui condamnat la puscarie a “colaborat” si cu col. (r) SRI Ştefan Titus, nr. 2 in SRI Prahova, şeful sectorului Apărararea Constituţiei SRI Prahova, care a fost pensionat din SRI, probabil cu o pensie destul de bună (70 milioane), fiind angajat imediat tot la stat, adică la Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. Ploieşti, ocupând funcţia de Şef serviciu. DRAGOS MESCA, directorul general al Societatii de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. Ploieşti este nasul de cununie al ofiterului SRI, col. (r) Ştefan Titus, dupa cum a fost precizat in  www.incisivdeprahova.ro:

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/05/30/exclusiv-noua-mafie-din-republica-lui-ghita-xi-se-joaca-la-doua-capete/

- Advertisement -

Procurorul Valentin Teodorescu fost ofiter (maior) SRI si sef birou la SRI Prahova, devenit în 2012 procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, a colaborat indeaproape cu ofițerul de legătură col. Ștefan Titus – șeful sectorului Apărarea Constituţiei SRI Prahova. Cei doi mentionati sunt in stransa legatura cu procurorul-portocala-zdreanta Mircea Negulescu, precum si cu judecatorii de la Tribunalul Prahova: Dinu Iulian si Trandafirescu Zinica, fosta agenta a Securităţii ca poliţie politică comunistă.

Si ca pachetul sa fie complet, rectorul Mihai Pascu Coloja de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, impreuna cu decanul Facultatii de Ingineria Petrolului si Gazelor, profesorul Nistor Iulian, amandoi buni prieteni si colegi de facultate, care conduc UPG in prezent dupa bunul lor plac, i-au facut loc la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ (GPIZ) ca profesor lui col. (r) SRI Marian Rizea, fost agent al Securităţii ca poliţie politică comunistă. Si ca securistul Marian Rizea sa aiba obiectul muncii, adica cursuri de predat, Mihai Pascu Coloja si Nistor Iulian, au indepartat cu ”ajutorul” col. (r) SRI Ştefan Titus un cadru didactic cu vechime de 30 de ani in UPG, care avea toate cursurile tiparite si pe format electronic, ca sa-l „ajute” pe col. (r) SRI Marian Rizea.

Col. (r) SRI Marian Rizea are o intrare deosebita si la cea mai prestigioasa si profitabila companie de stat romaneasca S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – Sucursala de Inmagazinare Gaze Naturale Ploiesti, la directorul General Vasile Cârstea, unde si-a angajat succesiv sotia, iesita de curand la pensie cu o suma considerabila, cele 2 odrasle (fete) si unul din gineri: Adrian Neamtu, care a absolvit tot UPG, pastrand traditia in familie. Cele 2 fete care primesc niste salarii exorbitante, desi sunt casatorite, si-au cimentat exagerat de mult relatiile necuvenite cu unii directori din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – Sucursala de Inmagazinare Gaze Naturale Ploiesti.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a reusit sa castige recent titlul binemeritat de cea mai corupta universitate din Romania. Ceea ce s-a intamplat in ultima vreme nu reprezinta decat varful iceberg-ului. Coruptia atinge cote inimaginabile, la toate nivelele, dar spagile cu adevarat consistente se percep pentru tezele de doctorat, de la doctorii de paie, majoritatea directori in industria de titei si gaze, selectionati si incununati pe criterii mai mult decat dubioase.

Decent si de bun simt ar fi ca intreaga conducere a acestei universitati bolnave sa-si dea in corpore demisia si cei care au atins varsta de pensionare sa fie trimisi la odihna. Oricum toti cei din conducere au incasat niste salarii+indemnizatii fabuloase, care depasesc de cateva ori salariile plebeilor din universitate. Marea majoritate a salilor de curs si de laborator/seminar sunt jalnice, dotarile asisderea, de multe ori nu sunt incalzite cand vine frigul, dar probabil ca trebuie sa fie la nivelul WC-urilor mizerabile (cu exceptia celor tinute sub cheie pentru V.I.P.-uri). Cadrele didactice de rand, cu salarii mizere, trebuie sa plateasca taxa de parcare si de lift(!). Conducerea nu are nici o remuscare; chiar e multumita cu veniturile fabuloase, cu faptul ca face plimbari exotice in Federatia Rusa, Cuba, Africa de Sud etc. In rest, Dumnezeu cu mila!

In fapt, in Raportul Curtii de Conturi sunt stipulate o groaza de ilegalitati savarsite de conducerea acestei institutii (salarii luate in concedii medicale, adeverinte de handicapat pentru a nu se achita darile catre stat, alte “scurgeri” de fonduri, etc). Aceste aspecte au fost cuprinse si intr-un dosar penal deschis la nivelul Sectiei de Politie din cadul U.P.G, dosar care a fost inaintat catre I.P.J. Prahova care, (probabil la intrerventia colegilor de la S.R.I.),  l-a  “ingropat” in unul din cimintirele patronate de prietenul lor, “RATOIUL” DONALD de la S.G.U. Ploiesti.   Va urma…

http://www.flux24.ro/exclusiv-fabrica-de-masterate-si-doctorate-acoperita-de-sri/

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/28/exclusiv-la-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-se-dau-masterate-si-doctorate-fara-ca-studentii-sa-cunoasca-limba-romana-cu-acoperirea-celor-de-la-d-j-i-s-r-i-prahova-d-n-a/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img