spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăArmataEXCLUSIV/ Un român la reuniunea spionilor pe Coreea de Nord

EXCLUSIV/ Un român la reuniunea spionilor pe Coreea de Nord

-

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), Cătălin Harnagea, a participat la o reuniune în Coreea de Sud cu responsabili în funcție sau foști șefi ai mai multor servicii secrete pe subiectul Coreea de Nord după istorica întâlnire între Donald Trump și liderul nord coreean din Singapore.

Reuniunea Global Intelligence Summit a avut loc la Westin Chosun Hotel in Seoul. Evenimentul a avut loc sub egida The Institute for National Security Strategy și a serviciului de informații externe sud coreean (NIS).

- Advertisement -

Printre alții au fost prezenți  Gregory Treverton -fost președinte U.S. National Intelligence Council (NIC), Tamir Pardo, fost director al Mossad (2011-2016), ROELL Peter, fost director pe Asia-Pacific al serviciilui de informații externe german BND, MITAN Hideshi, fost director al serviciului de informații sud coreean.

Au mai fost prezenti directorii serviciilor de informatii din Japonia, Coreea de sud, Indonezia, Thailanda, analisti de la CIA, BND, NIS – Coreea de sud, NIA – Thailanda, KDIA – serviciul militar de informatii corean, DIH – serviciul militar de informatii japonez, BIN – Indonezia
De asemenea au fost prezenți analisti de la NIC – US National Intelligence Council; ODNI – US Office of the Director of National Intelligence
Harnagea a fost șef al SIE până în 2001.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img