spot_img
30 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV #SRIDNAGate/ DOCUMENTE DNA care dovedesc Poliția Politică SRI-DNA

EXCLUSIV #SRIDNAGate/ DOCUMENTE DNA care dovedesc Poliția Politică SRI-DNA

-

Iata un document  intern al DNA, o ordonanta prin care procurorul Gheorghe Popovici, actualul șef al Direcției 1 a Parchetului anticoruptie, cel care are esecuri pe banda in multe dosare, printre care ANRP 4, cazul lui Berca etc. prin care isi aproba interceptarea comunicatiilor unor persoane pentru 48 ore, document care este parafat cu o stampila de intrare si are nr.800611/13.12.2012 prin care s-a inregistrat actul in cauza la UM 0894, evident din Bucuresti, si care este o unitate a SRI, binenteles cea care face interceptarile, adica Centrul National de interceptare a comunicatiilor CNIC cel despre care se vorbeste de mult in presa si nimeni nu a facut nimic pana la Decizia CCR 51/2016, iar prin OUG 6/2016 Ciolos a stabilit acest CNIC….

- Reclama -

Acest document intern al DNA dovedește Poliția Politică și interceptările fără mandat de la judecător pentru 48 de ore.

Practic pentru 48 de ore nu exista un mandat de interceptare/ ascultare. Documentul arata si cum se punea presiune pe judecător sa aprobe interceptarile. Pentru ca dupa cele 48 de ore daca judecatorul se opunea mandatului i se putea face dosar de catre DNA pentru obstructionarea justitiei.

Intrebarea cheie este: cate astfel de ascultari au fost in Romania? Pe 48 de ore cu mandat luat dupa…
“Dacă luăm ca exemplu problema interceptărilor şi ne gândim că în anul 2014, spre exemplu, SRI a pus în executare peste 40.000 de mandate de supraveghere tehnică, ne putem face o idee despre masa imensă de informaţii privind viaţa privată a cetăţenilor la care acest serviciu a avut acces. Or, aceşti cetăţeni nu au avut, la rândul lor, în contrapondere, minime garanţii privind faptul că aceste informaţii nu sunt folosite în afara procesului penal, în lipsa reglementărilor care să specifice, cu un grad corespunzător de precizie, modalitatea de examinare a informaţiei obţinute sau procedurile de păstrare a integrităţii şi confidenţialităţii acesteia, precum şi procedurile de distrugere a ei. Ar fi rolul justiţiei să ofere garanţii, minime măcar, care să asigure cetăţenii ca dreptul lor la viaţa privată nu este încălcat de instituţii ale statului nesupuse nici unui control efectiv”,  a declarat duminică Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor.

SRI a pus in exploatare autorizarea de 48 ore a procurorului si i-a oferit niste inregistrari de convorbiri ale persoanelor asupra carora s-a facut o ingerinta grava in drepturile si libertatile lor fundamentale. In 2012, SRI a fost parte activa si membru al echipei mixte cu DNA. Aceste documente sunt de interes pentru opinia publica din Romania pentru o dezbatere si implicit in cadrul comisiei comune de control parlamentar asupra activitatii SRI pentru aflarea adevarului si tragerea la raspundere a vinovatilor.

Interesant este că in mintea procurorului, DNA este departament, nu directie asa cum este prevazut în lege…
Documentele au fost prezentate în emisiunea Secretele Sistemului realizată de fostii ofiteri SRi; Daniel Florea și Ion Dedu.
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...