spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ SCANDAL LA VÂRFUL MINISTERULUI DE INTERNE: Noul șef al Poliției Române,...

EXCLUSIV/ SCANDAL LA VÂRFUL MINISTERULUI DE INTERNE: Noul șef al Poliției Române, dat afară acum 3 ani pentru IMPLICARE ÎN POLITICĂ

-

La propunerea ministrului de interne Petre Tobă, chestorul de poliție Dumitru Bogdan Despescu  a fost numit joi inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Dumitru Bogdan Despescu, născut în Buzău, a fost adjunct al şefului IPJ Buzău, din 2006 până în 2011, când a fost numit la conducerea Poliţiei Prahova.

- Advertisement -

În 2012, nota presa din Prahova, Despescu a fost demis din funcţie şi retrimis la Buzău, fiind acuzat de „implicaţii politice”.

O parte a presei prahovene susţinea la momentul respectiv că motivul real al demiterii lui Bogdan Despescu ar fi acuzele aduse acestuia de la „centru” că ar fi apropiat al PDL-ului şi astfel ar influenţa campania electorală pe plan local. Afirmaţii ce ar putea fi susţinute şi de o declaraţie făcută la vremea respectivă de Liviu Dragnea, pe atunci secretarul general al PSD, care îi acuza pe şefii inspectoratelor de poliţie din Prahova şi Dâmboviţa că ar fi implicaţi efectiv în derularea campaniei electorale, în favoarea PDL.

- Advertisement -

El a fost demis de ministrul de interne de la aceea vreme, Ioan Rus.

Implicarea sa politică care a dus la pierderea funcției nu a fost explicată la nivel oficial.

Conform declaraţiei de avere deţinea la numirea în aprilie 2014 în fruntea Poliției Constanța patru terenuri şi două case în Buzău, un VW Passat, două conturi în bănci, dar şi un C.A.R.

Este căsătorit şi are un copil, se arată în CV-ul lui Bogdan Despescu.

A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi este doctor în domeniul ordine publică şi siguranţă naţională.

La capitolul „experienţă profesională”, de menţionat că în 2013 figura ca adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău; în 2012 – şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova; 2006-2011 – adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău; 2005-2006 – şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP Buzău; 2002-2005 – adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Buzău; 2001-2002 – şef Birou Poliţie Berca din cadrul IJP Buzău; 1996-2001 – ofiţer cu atribuţii în domeniul investigării fraudelor, judiciar şi cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Nehoiu; 1995-1996 – ofiţer în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor la Poliţia Municipiului Buzău.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img