spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Principele Radu, dezvăluire șoc în fața pro rușilor de la Comrat:...

EXCLUSIV/ Principele Radu, dezvăluire șoc în fața pro rușilor de la Comrat: SUNT GĂGĂUZ

-

Principele Radu, soțul Principesei Margareta, aflat într-o vizită la Comrat, capitala republicii autonome Găgăuzia, controlată de pro ruși, a dezvăluit în fața liderilor republicii că este găgăuz.

De altfel, într-o întâlnire mai apoi la Universitatea din Comrat, Principele a vorbit în găgăuză.

Vizita e considerată controversată, în special datorită orientării pro ruse a republicii autonome.

Radu nu a menționat NICIODATĂ această parte a biografiei sale.

Principele a fost însoțit în Găgăuzia de ministrul învățământului, Sorin Cîmpeanu, și de ambasadorul României la Chișinău.

Conform paginii Familiei Regale a României: Pentru autor, vizita de astăzi este un moment simbolic, având în vedere rădăcinile găgăuze pe linie maternă, rădăcini care nu au putut fi cercetate şi aprofundate prin experienţe proprii în trecut, din motive politice şi logistice. Iată că, după aproape 30 de ani de viaţă, calc pragul poporului bunicilor mei şi al locurilor de unde aceştia s-au refugiat în România din calea armatelor roşii.

Radu a fost primit la Comrat de Irina Feodorovna Vlah, Guvernatorul pro rus (Başcanul) Găgăuziei.

Alături de ea s-au aflat Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei (Halk Topluşu), primarul oraşului Comrat, precum şi membri ai Comitetului Executiv.

Principele Radu s-a adresat audienţei, formate din cadre universitare, oficiali, studenţi şi părinţi, în limba găgăuză, mulţumind pentru ospitalitate şi arătând legătura istorică dintre Coroana Română, găgăuzi, ca minoritate naţională, şi admiraţia sa faţă de patriotismul şi păstrarea tradiţiilor acestei etnii, se mai spune pe pagina de internet a Familiei Regale.

Principele Radu a făcut propunerea de a acţiona ca o punte de contact cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, pentru începerea unei cooperări Erasmus+ în folosul studenţilor găgăuzi.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială