spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăActualitateEXCLUSIV/ Prim vicepreședintele PNL Dan Motreanu: Ciolacu ii incurajeaza pe unii dintre...

EXCLUSIV/ Prim vicepreședintele PNL Dan Motreanu: Ciolacu ii incurajeaza pe unii dintre reprezentantii săi in teritoriu să îi atace pe miniștri PNL și pe reprezentantii administrației locale liberale.

-

„Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele presdintele PSD Marcel Ciolacu ii incurajeaza pe unii dintre reprezentantii săi in teritoriu să îi atace pe miniștri PNL și pe reprezentantii administrației locale liberale. Este nepermis ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu, să atace într-o postare trei ministri ai PNL, si nu este prima dată, si nu doar pe ministrii PNL ci și pe reprezentanții PNL din conducerea CJ Giurgiu, fără să aibă aprobarea presedintelui sau a conducerii centrale PSD” afirmă intr-o declarație în exclusivitate pentru FLUX 24 prim-vicepreședintele PNL europarlamentarul Dan Motreanu,liderul liberalilor din Giurgiu.

„Presedintele PSD Giurgiu, cel care a pierdut CJ in alegerile locale din 2020, a fost ales de curand in functie dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă in ” evaluare” pentru a rămâne presedinte de organizatie pentru alegerile din 2024. Din acest motiv, dati-mi voie sa cred ca a avut avizul Presdintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 ministri PNL”, a mai precizat Motreanu.

- Advertisement -

„După cum vedeți, este o diferență foarte mare intre ceea ce declară presedintele PSD si actiunea sa politică. Este o diferență foarte mare intre abordarea premierului Ciuca – care niciodată nu a încurajat atacurile in coaliție’ dimpotrivă a preferat sa nu raspunda atunci cand a fost atacat el sau PNL si cea a lui Marcel Ciolacu care incurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului sa atace ministrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL. Prin urmare, in aceste condiții, este greu sa vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL și PSD”, a mai susținut prim vicepreședintele PNL.

Reacția lui Motreanu survine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că dorește o alianță PSD-PNL „de jos în sus” pornind din județe.

- Advertisement -

În același timp, liderul PSD Giurgiu, Marius Mina, a lansat un atac public la PNL, pe tema rotativei care ar urma să aibă loc în luna mai: ”Au început să le sară batistele pe nas de furie (…) Mai ușor cu nervii, că aveți jumătate dintre miniștrii voștri cu probleme (…) Mămăliga se umflă și vă va exploda în față”, sunt câteva dintre replicile social-democratului într-o postare făcută sâmbătă, pe Facebook.

De asemenea prefectul PSD de Giurgiu, Florentina Stănculescu, a atacat, vineri, o hotărâre a Consiliului Judeţean prin care era repartizată primăriilor cota de 6% din impozitul pe venit, apreciind că s-au distribuit aleatoriu sume tuturor primăriilor, deşi doar unele dintre ele au solicitat. La rândul său, preşedinte CJ Giurgiu, Dumitru Beianu (PNL), a afirmat că demersul este ”neispirat” şi va fi afectată capacitatea financiară a primăriilor pentru asigurarea cofinanţării investiţiilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img