spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Personajul propus de Tudorel Toader la șefia DIICOT implicat într-o mare...

EXCLUSIV/ Personajul propus de Tudorel Toader la șefia DIICOT implicat într-o mare eroare judiciară

-

Oliver Felix Bănilă, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism apare în 2011 ca fiind pe lista procurorilor lăudați de Laura Codruța Kovesi conform unui articol publicat de Lumea Justiției în iulie același an.

Felix Bănilă (46 de ani) este în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. In 2016, el a candidat fără succes si pentru un post în CSM. În perioada 2010- 2017 a condus Parchetul Tribunalului Bacău, potrivit publicației Ziarul de Bacău.

- Advertisement -

Fosta sefa a CSM, Oana Haineala, actuala membra de vaza a Consiliului, pe cand era sefa la Parchetul Tribunalului Bacau (august 2004 – mai 2008) a condus o trupa de procurori diletanti, care au pe constinta numerosi nevinovati aruncati icu anii dupa gratii pentru fapte pe care nefericitii nu le-au comis. Unele dintre aceste rechizitorii erau “verificate” de Haineala. Si uite asa, mai multi asemenea nefericiti au facut ani grei de arest pana cand instantele de judecata i-au achitat. In curand vom publica o noua isprava de acest gen, in care un biet invatator a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru omor, din care a executat 3 ani pana sa fie gasit nevinovat pe temeiul ca altul a comis fapta. De data aceasta, ultima victima a dat statul roman in judecata pentru daune considerabile si ceva ne spune ca vinovatii vor plati din buzunar, adicatelea nu va mai tine intr-un an doi cu lipsa de raspundere… Si cand te gandesti ca sefa acestui parchet a ajuns presedinta a CSM, iar fostul ei adjunct de la PT Bacau a ajuns mare sef la Inspectia Judiciara… , scria Lumea Justiției în 31 august 2014.

Cel în cauză este tocmai Oliver Felix Bănilă.

- Advertisement -

Prim procurorul PT Bacau, Felix Banila, refuza in scris sa comunice Lumeajustitiei.ro cine a semnat rechizitoriul prin care un nevinovat a fost inculpat pentru omor: „Solicitarea dvs reprezinta un demers de natura a pune la indoiala bunele dvs intentii in ce priveste informarea publicului in mod corect si impartial”. Dupa 3 ani de arest, Vasile Tataru a fost achitat definitiv. Asasinul e liber. Banila a fost dat pe mana Inspectiei Judiciare, mai scria Lumea Justiției în 21 septembrie 2014.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img