spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăExclusivEXCLUSIV: Personaj CHEIE, dat afară din Casa Regală a României

EXCLUSIV: Personaj CHEIE, dat afară din Casa Regală a României

-

Mihnea Constantinescu, acuzat că ar fi general SIE, a fost dat afară din Consiliul Regal, după o sedinţă desfăşurată marţi seară la Aubonne, domiciliul din Elveţia al MS Regelui Mihai.

Mihnea Constantinescu a fost criticat de vechii monarhişti, printre care jurnalistul Marius Ghilezan, după ce s-a aflat că este membru al Consiliului Regal şi ar fi fost în favoarea înlăturării Principelui Nicolae din Familia Regală, în vara anului trecut.

- Advertisement -

consiliul-regal-1-martie-2016Din fotografia oficială a reuniunii se observă că Mihnea Constantinescu nu a fost prezent.

CITIŢI ŞI:Brokerul fugar Sima: În 2012, Mihnea Constantinescu, consilierul Regelui de acum, mi-a fost prezentat de Cătălin Predoiu ca general SIE

- Advertisement -

Casa Regală a decis şi includerea în Consiliul Regal a unui vechi consilier al Regelui Mihai, alungat acum peste 10 ani din preajma sa. Este vorba de Jonathan Eyal, director al Institutului de Studii Militare din Londra. De asemenea au mai fost numiţi în Consiliul Regal: Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei şi dr. Anneli Ute Gabany, fost director al Institutului de Studii al postului de radio Europa Liberă.

De asemenea, avocatul Adrian Vasiliu, iniţial intrat în dizgraţie, şi el un vechi monarhist, a fost reconfirmat în Consiliul Regal.

Noile mutări ale Casei Regale vin după acuzaţiile aduse de foşti monarhişti că s-ar fi îndepărtat de cei care au fost alături de Familia Regală şi după scandalul din Asociaţia monarhistă soldată cu demisiile surorilor Coposu, Doinei Cornea, Marilenei Rotaru, Mihai Ricci (fost consilier regal) şi a altor nume importante ale mişcării monarhiste.

Andrei Bădin, editorul FLUX 24, jurnalist care timp de 15 ani a fost printre puţinii din România acceptaţi de Casa Regală, a precizat că aceasta este cheia acestor schimbări.

Casa Regală încearcă să repare prejudiciile de imagine în urma recentelor scandaluri şi a acuzaţiilor aduse de vechii monarhişti. Readucerea dlui Eyal este un semnal puternic în acest sens, acesta fiind unul din cei mai apropiaţi consilieri ai Regelui în perioada de glorie a monarhiei de după 1990, iar doamna Gabany este un reprezentant de seamă al vechiului exil românesc. Alungarea lui Mihnea Constantinescu dă satisfacţiei de asemenea vechilor monarhişti, a spus Bădin pentru FLUX 24.

Noua componenţă a Consiliului Regal,  conform monarhiasalveazaromania.wordpress.com:

1. Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta

Custode al Coroanei Române

2. Alteţa Sa Regală Principele Radu al României

Prinţ Consort

principele lorenz - Crop3. Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz al Austriei

Principe al Belgiei

Decoraţie: „Coroana României – în grad de Mare Cruce” (2015)

4. Dl. Andrew Popper

Şef al Casei Majestăţii Sale Regelui

Preşedinte onorific al The Princess Margarita of Romania Trust din UK (cf. Raport Anual, 2007), unul dintre Patronii FPMR (cf. Raport Anual, 2013)

Consilier Regal

Decoraţie: „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)

5. Maestrul Adrian Vasiliu

Avocatul Casei Majestăţii Sale Regelui

Consilier Regal

Decoraţie: „Crucea Casei Regale a României” (2008), „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)


jonathan eyal6. Dl. Jonathan Eyal

International Director al Royal United Services Institute 

Consilier Regal

Decoraţie: „Crucea Casei Regale a României” (2008), „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)

guy7. Dl. Guy Pochelon

Vicepresedinte al Boardului Fundaţiei Principesa Margareta din Elveţia (s), Chairman al FPMR din Elveţia (cf. Raport Anual, 2007)

Consilier Regal

Decoraţie: „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2015)

8. Dl. Anders Lindberg

Consilier Regal

Decoraţie: „Coroana României – în grad de comandor” (2015)

gabanyi9. Dna. Dr. Anneli Ute Gabany

Consilier Regal

Decoraţie: „Crucea Casei Regale a României” (2011)

10. Dl. Ioan-Luca Vlad

Cancelar al Decorațiilor Regale
Consilier Regal
Decoraţie: „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” (2008), „Coroana României – în grad de ofiţer” (2013)

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img